Acht redenen om de Apple iPhone 8 te kopen

Acht redenen om de Apple iPhone 8 te kopen

De Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus zijn sinds afgelopen vrijdag te koop in ons landje. Nadat de Plus-variant eerder vandaag door DxO al werd uitgeroepen tot de smartphone met beste camera ooit, doet ook Apple zelf een duit in het zakje qua marketing. In een nieuwe video legt men namelijk uit waarom je de iPhone 8 zou moeten kopen aan de hand van acht unieke kenmerken. 

De Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus zijn de opvolgers van de vorig jaar verschenen Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus. De toestellen werden gelijktijdig met de Apple iPhone X aangekondigd tijdens de eerste persconferentie in het nieuw gebouwde Steve Jobs theater. De telefoons ontlenen hun uiterlijk grotendeels aan dat van hun voorgangers. Er is echter wel het nodige veranderd, zowel aan de binnen- als buitenkant van het toestel. Dit blijkt wel uit het positieve nieuws van vandaag. Camerawebsite DxO meldt namelijk dat de Apple iPhone 8 Plus over de beste smartphonecamera ooit beschikt. Hiermee stoot het nieuwe Apple paradepaardje de Google Pixel en HTC U11 van hun troon. Hij weet maar liefst 94 punten te scoren: een nieuw record.

Acht redenen om de Apple iPhone 8 aan te schaffen

Genoeg goede reclame voor de nieuwe telefoons dus. Apple doet er echter nog een schepje bovenop en publiceert vandaag bovenstaande video. In de video noemt het bedrijf acht redenen om de Apple iPhone 8 (of Plus) aan te schaffen. Wij nemen de punten stapsgewijs met jou door. De video start met het feit dat de iPhone 8 over het meest weerbare glas op een smartphone ooit beschikt. Beide kanten zijn immers voorzien van 2.5 D glas en als we de berichten moeten geloven is dit zeer sterk. Verder beschikt het toestel zoals gezegd over een uitstekende camera met idem dito portretmodus. IPhones staan bekend om hun mogelijkheid om fraaie portretten te schieten waarbij het onderwerp scherp is, en de achtergrond vaag. Dit staat bekend als het bokeh-effect en oogt zeer fraai.

Apple iPhone 8 vlaggenschepen 8 Plus IP67

Wereld van mogelijkheden dankzij AR

Verder noemt de video nog de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden, dankzij de glazen behuizing. Ook is het toestel razendsnel dankzij de nieuwe A11 Bionic chip, welke je overigens ook in de iPhone X vindt. Daarbij komt nog het feit dat de camera op zichzelf verbeterd is, evenals het scherm welke over de True Tone functie beschik. Hierdoor past het beeldscherm zijn helderheid automatisch aan aan de hoeveelheid (of gebrek aan) omgevingslicht. Tot slot is het ook mogelijk om met Augmented Reality (AR) te experimenteren. Dit is voornamelijk handig wanneer je bijvoorbeeld een huis aan het inrichten bent en graag even wil kijken hoe een bepaald meubel in je kamer past. Onder meer IKEA ondersteunt met diens app momenteel enkele AR-toepassingen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones