Alcatel Idol 4 Pro foto en hardware gelekt

Alcatel Idol 4 Pro foto en hardware gelekt

Deze week kregen we eindelijk een beeld van de hardware dat Alcatel meegeeft aan haar nieuwe Windows 10 smartphone. Eerder al lekte er foto’s van de Idol 4 Pro en nu is er zicht op de specificaties van de telefoon dankzij een benchmarktest door GFXBench.

Alcatel Idol 4 Pro

Uit de benchmark test blijkt dat de Idol 4 Pro een 6inch scherm krijgt met een resolutie van 1080×1920. Een Snapdragon 820 quad-core CPU en de Adreno 530 GPU gecombineerd met 2GB RAM geheugen maken het een zeer snel toestel. Volgens eerdere geruchten zou de Idol 3GB RAM krijgen maar de Benchmark test geeft 2GB aan. We zullen bij de lancering van het toestel zien hoeveel GB RAM’s het zijn geworden.

Het toestel krijgt een ruime hoeveelheid intern opslag mee, 64GB. Voor de cameraliefhebbers versiert een 20MP camera de achterkant terwijl een 9MP selfie camera aan de voorkant prijkt. Het toestel draait op Windows 10 Mobile.

Evan Blass (ook wel@evleaks) suggereert dat de Idol 4 Pro niets meer is dan een Windows-10 variant van de Alcatel Idol 4S die tijdens het MWC 2016 in Barcelona werd geïntroduceerd. De Idol 4 Pro lijkt op de Idol 4S maar de Windowsphone is gemaakt van metaal en glas.

Van Smartphone naar Computer

De nieuwe Alcatel zal volgens de geruchten ondersteuning bieden voor Continuum. Dankzij Continuum kan de smartphone eigenaar zijn mobiel aansluiten op een monitor, QWERTY toetsenbord en muis gebruiken. Zo transformeer je jouw telefoon om tot een desktop computer. Deze feature gaat een van de grote voordelen van de Windowsphones worden.

Windows Mobile

Windows heeft het moeilijk om te concurreren met Android en iOS. Met de komst van deze Alcatel is het te hopen dat de software gigant nog meer marktaandeel gaat veroveren. Al is het nu nog moeilijk te zeggen hoe de Alcatel het doet ten opzichte van de huidige paradepaartjes van Android en iOS; de Samsung Galaxy S7 Edge en iPhone 6S Plus. De specificaties zien er in ieder geval veelbelovend uit.

Prijs en beschikbaarheid van de Idol 4S Pro zijn niet bekend op het moment.

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones