Alcatel Idol 4 Pro vanaf nu vooruit te bestellen

Alcatel Idol 4 Pro vanaf nu vooruit te bestellen

De Alcatel Idol 4 Pro is vanaf nu te pre-orderen in diverse Europese landen, helaas nog niet in Nederland. Het toestel wordt hierbij indien je hem alvast besteld geleverd op 26 juli. Het prijskaartje bedraagt ruim 479 euro. Of en wanneer het toestel naar Nederland komt, is nog niet bekend.

De Alcatel Idol 4 Pro werd afgelopen februari aan de wereld getoond op de beursvloer van het Mobile World Congress in Barcelona. Dit toestel is een aangepaste versie van de Alcatel Idol 4S. De toestellen verschillen hierbij niet alleen op het gebied van interne specificaties maar met name qua software. Waar reguliere Alcatel op een versie van het populaire Android besturingssysteem draaien zal de 4 Pro via Windows 10 Mobile aangestuurd gaan worden. Daarnaast is de Idol 4S vooral een middenklasser met idem dito prijskaartje, waar de Idol 4 Pro voornamelijk op de high-end markt gericht zal zijn.

Deadline niet gehaald

Ten tijden van de presentatie werd verteld dat het toestel in juni geleverd zou worden. Deze deadline bleek iets te ambitieus, aangezien we inmiddels al in juli beland zijn. De Alcatel Idol 4 Pro is vanaf nu vooruit te bestellen op de officiële website van Microsoft. Het lijkt erop dat hij als eerst in Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje uit gaat komen. Op de Microsoft website van deze landen is hij immers al te bestellen. Dit is niet het geval voor ons Nederland. Het toestel is hierbij behoorlijk fors geprijsd. Zowel op de Spaanse als Duitse website haal je hem in huis voor ruim 479 euro. Een fors prijskaartje voor een Windows 10 telefoon anno 2017.

Alcatel Idol 4 Pro specificaties

De Alcatel Idol 4 Pro huisvest aan de voorzijde een 5.5 inch AMOLED-display met Full-HD resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Dit resulteert in een pixeldichtheid van 401 ppi. Hierbij is het design als typisch Alcatel te omschrijven: een rechttoe rechtaan ontwerp zonder onnodige fratsen. Onder de motorkap wordt het toestel aangedreven door de Snapdragon 820 chipset. Deze chip heeft de beschikking over een rappe quad-core processor. Dankzij 4 GB aan werkgeheugen schakel je daarnaast moeiteloos tussen diverse apps zonder lange laadtijden. Met 64 GB aan uitbreidbare opslag heb je daarnaast altijd voldoende ruimte voor al je foto’s, apps en muziek.

De Alcatel Idol 4 Pro maakt aan de achterkant foto’s met een 21 megapixel sensor en aan de voorkant met een 8 megapixel variant. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh. Verder is het toestel van alle standaardzaken voorzien zoals Wi-Fi, LTE, Bluetooth, luidsprekers en draait hij zoals gezegd op Windows 10 Mobile. Telefoons met dit besturingssysteem zijn tegenwoordig schaars, alhoewel Alcatel het dus wél aandurft.

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones