Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile heet Idol 4 Pro

Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile heet Idol 4 Pro

We wachten nog altijd totdat de Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile naar Europa komt. De Frans-Chinese smartphonemaker laat vanaf de beursvloer in Barcelona weten dat het vlaggenschip in juni in de verkoop gaat. Dat is niet alles: hij ligt straks onder de naam Alcatel Idol 4 Pro in de winkels. Tot slot is ook de adviesprijs bekendgemaakt.

De Alcatel Idol 4S is al geruime tijd verkrijgbaar in ons land. Deze komt echter met Android 6.0 Marshmallow. Voor het gros van de smartphonegebruikers zal dat geen enkel probleem zijn. Sterker nog, daar geven zij waarschijnlijk de voorkeur aan. Een uitvoering met Windows 10 Mobile is al een tijdje in de maak. Hij bestaat en komt naar Europa, zo hoorden we eerder deze maand. Nu weten we ook wanneer: in juni.

Dat is niet alles wat Alcatel te melden heeft. Het bedrijf heeft besloten om de Windows-uitvoering onder een andere naam in de markt te zetten: de Alcatel Idol 4 Pro. Een reden noemt de fabrikant niet, maar dat heeft waarschijnlijk alles met de samenstelling van het vlaggenschip te maken. Afgezien van een ander besturingssysteem verschillen de specificaties op diverse punten (zie ‘Specificaties’). Om het verschil tussen beide toestellen te benadrukken krijgt de Windows-variant zijn eigen stempel.

Tot slot heeft Alcatel de adviesprijs van de Alcatel Idol 4 Pro bekendgemaakt: deze is vastgesteld op 599 euro. Een gewaagde prijs voor een high-end Windows-smartphone.

Specificaties Alcatel Idol 4 Pro

De Alcatel Idol 4 Pro komt met een 5.5 inch Full HD Super AMOLED-display met een pixeldichtheid van 401 ppi. Het frame is gemaakt van aluminium, de backpanel is voorzien van een glazen plaat voor een premium afwerking. Dat kun je vergelijken met de Honor 8. In tegenstelling tot de Android-variant komt de uitvoering met Windows 10 Mobile met een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Dat is een stuk krachtiger dan de Android-versie: deze heeft onder de motorkap een Snapdragon 652, 3 GB RAM en 32 GB uitbreidbaar geheugen. Zo hebben Windows-gebruikers een streepje voor op Android-liefhebbers.

De resolutie van de primaire camera van de Windows-variant is opgeschroefd van 16 megapixels naar 21 megapixels. Hij is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF) en dubbele LED-flitser, maar geen optische of elektronische beeldstabilisatie (OIS of EIS). Voorop heeft Alcatel een 8 megapixel selfiecamera geplaatst. De Alcatel Idol 4 Pro heeft een 3000 mAh batterij die overweg kan met Quick Charge 2.0. Naar eigen zeggen is hij na 30 minuten al voor 60% opgeladen. Tot slot krijg je bij je telefoon een VR-bril.

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones