Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile komt in Q2

Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile komt in Q2

Wacht jij nog altijd vol spanning totdat de Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile naar Nederland komt? Dan hebben we minder leuk nieuws voor je: dit toestel wordt pas ergens in het tweede kwartaal verwacht.

Dat meldt de Slowaakse techsite Windowscentrum.sk. Een medewerker van de klantenservice heeft dat tegen een klant gezegd. Letterlijk meldde ze het volgende:

“Hello, if you want Windows version, it will be good to wait we just solve the possibility of sales in the Czech Republic and Slovakia. E.g. US phone is already available in the Windows Store, but this version is not recommended because it does not offer European 3G and LTE (4G) bandwidth. We will be  smarter during February. If it will be selling, it will be up during the second quarter. Thank you for your patience.”

Klinkt nogal vreemd: het toestel is wel al op beperkte schaal verkrijgbaar, maar kan niet uit de voeten met Europese 3G- en 4G-netwerken. ‘Maar er is een uitvoering op komst die dat wel kan’, zo suggereert de medewerker. Opmerkelijk dat het toestel onder deze omstandigheden überhaupt uitgebracht is in Tsjechië en Slowakije. Maar goed nieuws dus: een variant waarmee je wel met 3G en 4G kunt internetten en bellen is in aantocht. Maar dan moet je wachten tot het tweede kwartaal.

Windows 10 Mobile

De Alcatel Idol 4S ligt al geruime tijd in ons land in de schappen. Deze draait echter op Android 6.0 Marshmallow. Wie niks van dit besturingssysteem moet hebben en een vlaggenschip van Apple te duur vindt, is aangewezen op Windows 10 Mobile. Dergelijke toestellen zijn slechts mondjesmaat verkrijgbaar in Nederland. Dat komt omdat het een jaar geleden is dat Microsoft haar laatste Lumia-smartphone heeft uitgebracht: de Microsoft Lumia 650. Een alternatieve Windows-telefoon is de HP Elite x3, maar deze heeft wel een fors prijskaartje van zo’n 800 euro.

Sommigen klapten waarschijnlijk in hun handen toen Alcatel met de mededeling kwam dat het de Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile zou uitbrengen. Hieronder vind je de tweet waarin de Frans-Chinese fabrikant het toestel aankondigt. Vraag was echter wanneer we hem konden verwachten. Dankzij Windowcentrum.sk hebben we daar nu een antwoord op: tweede kwartaal 2017. Dat is nog steeds behoorlijk vaag, maar biedt wel enige houvast.

Specificaties Alcatel Idol 4S

De Alcatel Idol 4S komt met een 5.5 inch scherm met een Full HD-resolutie en pixeldichtheid van 401 ppi. Het frame is gemaakt van aluminium, de backpanel bevat een glazen plaat voor een premium afwerking. In tegenstelling tot de Android-variant komt de uitvoering met Windows 10 Mobile met een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, 4GB RAM en 64GB intern geheugen. De Android-variant moet genoegen nemen met de Snapdragon 652, 3GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbaar geheugen. Zo hebben Windows-gebruikers een streepje voor op Android-liefhebbers. Tevens ondersteunt hij dual-sim.

Tevens is de resolutie van de primaire camera van de Windows-variant opgeschroefd van 16 megapixels naar 21 megapixels. Phase Detection Autofocus (PDAF) en dubbele LED-flitser zijn wel van de partij. Jammer genoeg geen optische of elektronische beeldstabilisatie (OIS of EIS). Voorop heeft Alcatel een 8 megapixel selfiecamera geplaatst.

De Alcatel Idol 4S beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth v4.2 (LE), GPS, NFC, FM-radio, 4G-connectiviteit en microUSB 2.0. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en de batterij ondersteunt Quick Charge 2.0. Hiermee is het toestel na 30 minuten al voor 60% opgeladen. Tot slot krijg je bij je telefoon een VR-bril.

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones