Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile komt naar Europa

Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile komt naar Europa

Moet je niets van Android of iOS hebben en zoek je een smartphone met Windows 10 Mobile? Dan ben je waarschijnlijk een van de weinigen, maar dat terzijde. In dat geval heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. De Alcatel Idol 4S met het besturingssysteem van Microsoft komt naar Europa.

Dat meldt Alcatel in een Franstalige tweet.

Android is verreweg het populairste besturingssysteem ter wereld. Bijna 80% van alle smartphones die in de EU wordt verkocht draait op een versie van Android. Wereldwijd draait ruim twee derde van alle smartphones op het besturingssysteem van Google. Op de tweede plaats van favoriete besturingssystemen volgt iOS van Apple. Het marktaandeel van Windows 10 Mobile en Windows Phone is nagenoeg te verwaarlozen. Naar schatting draait minder dan 2% van alle telefoons wereldwijd op dit OS. Het is de absolute underdog in vergelijking met Android en iOS.

Toch zijn er smartphone-liefhebbers die de voorkeur geven aan het besturingssysteem van Microsoft. Zo ziet het er vertrouwd uit en werkt het intuïtief. Het aantal beschikbare Windows-telefoons is echter beperkt, zeker als je beseft dat Microsoft is gestopt met de productie van Lumia-smartphones. De Lumia 650 was het laatste toestel van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf.

Binnenkort komt er een nieuwe Windows-telefoon bij in Europa. De Alcatel Idol 4S is momenteel in ons land alleen verkrijgbaar met Android 6.0 Marshmallow. Bij de introductie van het toestel in februari werd al duidelijk dat hij ook met Windows 10 Mobile zou komen. Tot op heden is deze uitvoering echter beschikbaar op een klein aantal markten, waaronder de VS. Daar komt verandering in. Alcatel zegt dat het toestel in verschillende Europese landen wordt gelanceerd. Een releasedatum is vooralsnog onbekend, evenals welke landen het toestel tegemoet kunnen zien.

Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile

Specificaties Alcatel Idol 4S

De Alcatel Idol 4S komt met een 5.5 inch scherm met een Full HD-resolutie en pixeldichtheid van 401 ppi. Het frame is gemaakt van aluminium, de backpanel bevat een glazen plaat voor een premium afwerking. In tegenstelling tot de Android-variant komt de uitvoering met Windows 10 Mobile met een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, 4GB RAM en 64GB intern geheugen. De Android-variant moet genoegen nemen met de Snapdragon 652, 3GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbaar geheugen. Zo hebben Windows-gebruikers een streepje voor op Android-liefhebbers. Tevens ondersteunt hij dual-sim.

Tevens is de resolutie van de primaire camera van de Windows-variant opgeschroefd van 16 megapixels naar 21 megapixels. Phase Detection Autofocus (PDAF) en dubbele LED-flitser zijn wel van de partij. Jammer genoeg geen optische of elektronische beeldstabilisatie (OIS of EIS). Voorop heeft Alcatel een 8 megapixel selfiecamera geplaatst.

De Alcatel Idol 4S beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth v4.2 (LE), GPS, NFC, FM-radio, 4G-connectiviteit en microUSB 2.0. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en de batterij ondersteunt Quick Charge 2.0. Hiermee is het toestel na 30 minuten al voor 60% opgeladen. Tot slot krijg je bij je telefoon een VR-bril.

Over de prijs en beschikbaarheid van de Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile is niets bekend. Zodra hij in ons land verschijnt hoor je dat uiteraard meteen van ons.

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones