3 maart 2015 door in Alcatel.

Op de Mobile Word Congres heeft Alcatel de nieuwe Idol 3 geïntroduceerd. De nieuwe smartphone zal de opvolger worden van de Idol 2 en zal in twee verschillende formaten leverbaar gaan worden. Zo zal er een versie op de markt komen met een touchscreen van 4.7 inch en een versie met een touchscreen van maar liefst 5.5 inch. Opmerkelijk genoeg lijkt het Alcatel gelukt te zijn om de vormgeving in stand te houden en beide modellen lijken als twee druppels water op elkaar, echter is het formaat aanzienlijk anders.

Specificaties

Het eerste wat uiteraard opvalt is het touchscreen. Het scherm van het model met het scherm van 4.7 inch beschikt over een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels, terwijl juist de 5.5 inch versie al een scherm heeft met een Full HD resolutie. Aan de achterzijde van de toestellen treffen wij een 13 megapixel camera aan. Aan de voorzijde is wel een verschil te ontdekken. Zo beschikt de versie met het 5.5 inch scherm over een frontcamera van maar liefst 8 megapixels, terwijl de 4.7 inch versie het moet stellen met een 5 megapixel camera. Ook onderhuids zijn er enkele subtiele verschillen. Zo werken beide smartphones op verschillende chipsets, echter is het werkgeheugen bij beide modellen wel weer 2 GB.

Prijs en beschikbaarheid

Alcatel heeft te kennen gegeven dit jaar meer in te gaan zetten op smartphones en heeft hier ook een ruim budget voor beschikbaar gesteld, puur voor marketing. Met de nieuwe Idol 3 wil Alcatel ruim 10 miljoen exemplaren gaan verkopen en 100 verschillende landen dit jaar. Onder deze landen is ook Nederland vertegenwoordigt. Het nieuwe model moet in mei of juni op de markt verschijnen en de 4.7 inch versie zal een adviesprijs krijgen van € 199,-, terwijl het model met de 5.5 inch touchscreen een adviesprijs krijgt van € 249,-. Of de Idol 3 ook weer in verschillende kleuren leverbaar gaat worden kon Alcatel nog niet zeggen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones