13 september 2014 door in Alcatel.

AlcatelGroots en spectaculair werd het niet meegedeeld. Maar tijdens de IFA-beurs in Berlijn heeft een regiomanager van Alcatel One Touch in de kleinere kringen laten weten dat er aan Windows Phone-smartphones gewerkt wordt. Deze zouden begin 2015 geïntroduceerd worden. Momenteel draaien de meeste telefoons van de fabrikant op Android. 

Nog niet helemaal zeker

De woorden kwamen uit de mond van Stephane Pellerin, regiomanager van Alcatel One Touch voor West-Europa. Volgens Pellerin heeft de fabrikant eindelijk ‘groen licht’, sinds Microsoft de hardware-eisen voor Windows Phone heeft bijgesteld. Daarmee zouden de goedkopere toestellen van Alcatel One Touch er ook op kunnen draaien.

Echter zijn Alcatel One Touch en het moederbedrijf TCL nog geen officiële partners van Microsoft. Het zou dus later dit jaar bekend moeten worden dat Microsoft nieuwe hardwarepartners toelaat.

Mobile World Congress

Omdat de fabrikant traditioneel tijdens het Mobile World Congress een reeks smartphones presenteert, wordt er dan ook verwacht dat de nieuwe Windows Phones tijdens het congres in februari 2015 worden gepresenteerd. Daar kunnen klanten kiezen welke ze in hun eigen land willen uitbrengen. Meestal komt er slechts een kwart van de gepresenteerde toestellen daadwerkelijk naar Nederland.

Goedkoop

Alcatel One Touch staat bekend om haar zeer goedkope smartphones, zo liggen de prijzen liggen vaak beneden de 150 euro. De fabrikant heeft nooit de intentie om ‘de eerste te zijn’, maar wacht altijd tot er markt is voor haar innovaties. Behalve Android-telefoons is er ook een reeks Firefox-telefoons. Dit kenmerkt zich in een reeks extreem goedkope smartphones.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones