Alcatel onthult drie nieuwe smartphones

Alcatel onthult drie nieuwe smartphones

Alcatel heeft niet één, niet twee, maar drie nieuwe smartphones gepresenteerd op het Mobile World Congress: de Alcatel A3, Alcatel U5 en Alcatel A5 LED. Het laatstgenoemde toestel is de meest bijzondere exemplaar van het stel vanwege zijn oplichtende achterkant. De telefoons liggen vanaf juni bij ons in de schappen.

Enkele weken geleden deed Alcatel uitnodigingen voor het MWC de deur uit. Daarop konden we met koeienletters de tekst ‘Light up’ lezen. Dit was dit een verwijzing naar een lichtgevende telefoon, waarover op dat moment al langer geruchten de ronde deed. Daarmee leken de plannen van het Frans-Chinese bedrijf te worden bevestigd. Na vandaag kunnen we dat met zekerheid zeggen. Deze telefoon gaat door het leven als de Alcatel A5 LED.

Daarnaast heeft Alcatel nog een tweetal budgettelefoons uit de doeken gedaan: de Alcatel A3 en Alcatel U5. Straks meer hier over, nu willen we eerst stilstaan bij de Alcatel A5 LED.

Alcatel A5 LED

Specificaties Alcatel A5 LED

In de weken voorafgaand aan het MWC, gonsde het van de geruchten dat Alcatel een modulaire smartphone zou presenteren. Dat blijkt uit de spreekwoordelijke dikke duim te zijn gezogen. Mogelijk is er sprake van een Babylonische spraakverwarring. De Alcatel A5 LED heeft namelijk een verwisselbare backcover, en dat is natuurlijk heel wat anders dan een modulariteit.

Wat heb je aan deze lichtgevende achterkant? De lampjes in de beschermhoes veranderen naar kleur, afhankelijk van welke app je een berichtje ontvangt. Zo licht hij blauw op als je van Facebook een statusupdate binnenkrijgt, of groen als je via WhatsApp een bericht ontvangt. Als de accu bijna leeg is lichten er een aantal rode LED-lampjes op aan de onderkant. Je kunt ook je eigen lichtshow samenstellen voor onder meer gesprekken die binnenkomen, een alarm dat afgaat of als je een sms-berichtje ontvangt. Daarvoor heeft Alcatel Color Catcher 2.0 ontworpen. Zo val je gegarandeerd op als je onder vrienden of bij familie bent. Tot slot licht de achterkant op als je muziek afspeelt met het toestel.

Wat betreft de specificaties is de Alcatel A5 LED niet bepaald een hoogvlieger. Het toestel heeft een 5.2 inch IPS LCD-display met HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de MT6753, een octa-core processor die kloksnelheden tot 1.5 GHz kan halen. Deze chipset wordt aangevuld met 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan on-board opslagruimte. Deze kun je gelukkig uitbreiden met microSD-kaart. Fotograferen doe je met een 8 en 5 megapixelcamera met dual-tone flash aan de achterkant. Ook de selfiecamera heeft een flitser. De accu heeft een vermogen van 2800 mAh. Tot slot draait hij op Android 6.0 Marshmallow.

De Alcatel A5 LED ligt vanaf juni bij ons in de schappen. Hij krijgt een adviesprijs van 199 euro.

Alcatel A3

Specificaties Alcatel A3 en Alcatel U5

Naast de Alcatel A5 LED toonde de smartphonefabrikant nog twee budgettoestellen: de Alcatel A3 en Alcatel U5. De Alcatel A3 heeft een 5 inch IPS LCD HD-display. Net als de A5 LED treffen we een processor van MediaTek onder de motorkap, zij het een andere variant: de MT6737. Deze telt vier kernen en heeft een kloksnelheid van welgeteld 1.25 GHz. Hij wordt aangevuld met 1.5 GB werkgeheugen en 16 GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. De camera’s hebben een resolutie van respectievelijk 13 en 5 megapixels. Aan de achterkant heeft Alcatel een vingerafdruksensor geplaatst, wat bijzonder is voor een telefoon in deze prijsklasse. De accucapaciteit bedraagt 2460 mAh. In tegenstelling tot de A5 LED komt de A3 met Android 7.0 Nougat.

De Alcatel U5 verschijnt in twee varianten: met 3G-connectiviteit of 4G-internet. De overige specificaties zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Zo heeft hij een 5 inch scherm met een resolutie van 480 bij 854, een 1.1 GHz MediaTek MT6737M quad-core processor, 1 GB RAM, 8 GB aan opslagruimte voor al je apps en foto’s, een 5 en 2 megapixelcamera die ieder een eigen flitser hebben, en een 2050 mAh batterij. Ook dit toestel komt met Android 7.0 Nougat.

De verkoopprijs van de Alcatel A3 bedraagt 149 euro. De Alcatel U5 is aanzienlijk goedkoper. Voor de 3G-uitvoering betaal je slecht 79 euro. Voor 4G-connectiviteit moet je iets dieper in de buidel tasten: 99 euro.

Alcatel U5

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones