Alcatel PIXI 4 te koop in Nederland

Alcatel PIXI 4

Op zoek naar een phablet, maar wil je vooral niet te veel betalen voor een dergelijk groot scherm? Dan is de Alcatel PIXI 4 misschien wel iets voor jou. Het is een 6 inch phablet met low-end specificaties, maar wel met de nieuwste Androidversie en een scherp prijskaartje.

Alcatel timmert hard aan de weg en is druk bezig om een grote opmars te maken in ons land. In februari onthulde het Frans-Chinese technologiebedrijf de Alcatel 4-serie die bestaat uit drie telefoons: de Alcatel Idol 4, Alcatel Idol 4S en Aldatel Idol 4 Plus. De eerste twee modellen zijn inmiddels in ons land te koop, we wachten vooralsnog op de derde en laatste uitvoering.

De Alcatel PIXI 4 zag al eerder het levenslicht: in januari om precies te zijn. Sindsdien is het stil gebleven rondom deze behoorlijke forse phablet. Vandaag kunnen we dan eindelijk mededelen dat het toestel vanaf nu in ons land in de winkels ligt. Telefoonabonnement.nl heeft de belangrijkste specificaties voor jullie opgesomd.

Alcatel PIXI 4Specificaties Alcatel PIXI 4

De Alcatel PIXI 4 heeft zoals gezegd een 6 inch IPS LCD-display met HD-resolutie (720 bij 1280 pixels) en een pixeldichtheid van 245 ppi. Een snelheidsduivel mogen we de phablet niet noemen als we kijken naar de chipset. Onder de kap vinden we namelijk een Qualcomm Snapdragon 210 quadcore-processor die geklokt is op een schamele kloksnelheid van 1.1GHz. Ook het werkgeheugen van slechts 1GB draagt niet bij aan een snelle en soepele Androidervaring. Het intern geheugen bedraagt slechts 8GB, maar is met microSD-kaart uit te breiden tot maximaal 64GB.

Aan de achterzijde heeft Alcatel een 8 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser geplaatst. Niet heel bijzonder dus. Voorop vinden we een 5 megapixel selfiecamera. Naast single-band WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth v4.1 (LE) ondersteunt de phablet GPS en Nederlandse 4G-netwerken. Niet gek voor een low-end phablet met lage adviesprijs. De maximale theoretische downloadsnelheid ligt op 150Mbit/s, voor de uploadsnelheid is dat 50Mbit/s.

De accu heeft een vermogen van 2.580 mAh en is naar eigen zeggen goed voor een spreektijd van 900 minuten. Snelladen of draadloos opladen wordt niet ondersteund door de Alcatel PIXI 4, maar dat had je waarschijnlijk ook niet verwacht van een budgetsmartphone. De phablet is 8,3 millimeter diep, weegt 165 gram en draait op de allernieuwste Androidversie: Android 6.0 (Marshmallow).

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel PIXI 4 is vanaf nu te koop bij verschillende online retailers in de kleur Vulcano Black. Daar gaat hij over de toonbank vanaf 119 euro.

Alcatel PIXI 4

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones