Review: Alcatel Shine Lite premium design onder € 200

Review: Alcatel Shine Lite premium design onder € 200

In een smartphone segment waarin misschien wel honderden fabrikanten actief zijn, moet je natuurlijk opvallen. Dat doet de Alcatel Shine Lite ook zeker. Het glazen design van het toestel vonkelt je tegemoet.

Tijdens IFA 2016 laat Alcatel niet alleen zijn Idol en Pop series zien, ze lanceren ook nog een volledig nieuwe serie, de Shine. Voor nu is de Alcatel Shine Lite het eerste toestel in deze lijn. De lijn valt tussen de Pop en Idol series in.

Glimmende Alcatel Shine Lite

We mochten tijdens de IFA nader kennis maken met het toestel. Natuurlijk valt meteen het glazen aluminium design op. Het toestel is net als de Alcatel Idol4 van glas. De 2.5D glazen voorkant en achterkant zien er goed uit en sluiten zeer fijn op elkaar aan dankzij de aluminium frame. Het toestel reageert erg vlot en Alcatel houdt Android behoorlijk bij de basis. Het toestel draait op Android 6 Marshmallow en dat is zeer netjes vooral als je naar zijn prijsklasse kijkt.

Alcatel Shine Lite

 

Een andere zeer luxe feature van het apparaat is de vingerafdrukscanner. Zo zijn niet alleen je bestanden veilig, je kunt de scanner op de achterkant ook gebruiken voor allerlei snelkoppelingen.

Alcatel presentatie IFA

Alcatel Shine LiteTijdens de lancering sprak Nicolas Zibell, Algemeen manager Internationale Business en voorzitter van TLX Comunication, over het toestel. Hij zei het volgende over zijn nieuwe licht: “Ons doel was om een high-end product te ontwikkelen zonder een high-end prijs, en we hebben dat wel gedaan.

We moeten hem zeker gelijk geven in de premium look en feel. Het apparaat houdt het echter niet op tegen de echte premium toestellen. Maar dat mag je ook niet verwachten voor een zeer zachte prijs. Voor nog geen 200 euro voelt het toestel zeer solide aan.

Specificaties Alcatel Shine Lite

De Alcatel Shine Lite heeft een 5,0-inch HD beeldscherm. Een MediaTek 1,2 GHz quad-core processor bijgestaan door 2 GB werkgeheugen en 16 GB aan opslag. Je hebt de mogelijkheid om de opslag te vergroten met een microSD-kaart tot maximaal 128 GB. De Shine Lite loopt op Android 6 Marshmallow en die heeft Alcatel zo goed als bij de basis gehouden.

Alcatel Shine Lite2

Camera’s

Een belangrijk onderdeel tegenwoordig is de camera. De Shine Lite heeft naast een 5-megapixel selfie camera ook een flitser. Daarmee maak je ook in het donker perfecte selfies van jezelf, je vrienden en alles wat je maar wil vangen in de nacht. De 13-megapixel hoofdcamera wordt bijgestaan door een dual-tone flitser. Daarnaast krijg je allerlei opties in het camera menu.

Prijsbewuste smartphone

Met de Alcatel Shine Lite weet Alcatel te voldoen aan de vraag van prijsbewuste consumenten die een oog hebben voor stijl maar daarvoor geen vermogen willen betalen. Het toestel is leuk, simpel en heeft luxe. Wanneer je het toestel in je handen hebt, zou je het echt niet verkopen voor 200 euro.

We verwachten de Alcatel Shine Lite zeker in Nederland. De mensen van Alcatel konden ons helaas niet vertellen wanneer. Wel dat het toestel een adviesprijs van 199 euro heeft en waarschijnlijk over één tot anderhalf maand beschikbaar is. Je kunt het toestel kopen in de kleuren zwart, wit en goud.

Alcatel Shine Lite

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones