Alle Android-telefoons BlackBerry krijgen update

Alle Android-telefoons BlackBerry krijgen update

Alle smartphones van BlackBerry die op Google’s besturingssysteem Android draaien, kunnen binnenkort een grote update verwachten. Deze moeten de productiviteit vergroten en maken de interface nog gebruiksvriendelijker.

Dat schrijft de voormalige Canadese smartphonemaker op haar blog.

Enkele jaren geleden was BlackBerry niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Nu moet je goed zoeken om een smartphone van de Canadezen te vinden. In een poging om een deel van haar marktaandeel terug te winnen, draaien de nieuwste telefoons van het bedrijf niet langer op BlackBerry OS, maar op Android. De eerste Android-smartphone was de BlackBerry Priv, daarna volgden de BlackBerry DTEK50 en BlackBerry DTEK60. Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona werd de BlackBerry KEYone uit de doeken gedaan. Kortom, BlackBerry heeft meer dan genoeg Android-telefoons in haar portefeuille.

BlackBerry heeft zojuist bekendgemaakt dat al haar Android-telefoons op korte termijn een grote update kunnen verwachten. Wie hoopt op een upgrade naar Android 7.0 Nougat of hoger, komt bedrogen uit. Dat wil overigens niet zeggen dat deze er niet komt. Maar dat is iets dat op de lange baan is geschoven. Voorlopig dus nog geen Quick Reply, Bundled Notifications, Multi-Window, Qpp Shortcuts of verbeterde variant van Doze. Nu moet je genoegen nemen met een meer bescheiden update die je productiviteit op de Android-smartphones moet vergroten.

Update

Als je de update installeert, krijgt de Productivity Tab een nieuwe interface. Deze oogt een stuk schoner en zorgt ervoor dat alles nog gebruiksvriendelijker is. In de blog schrijft de voormalige Canadese smartphoneproducent dat het een nieuwe Quick Triage functionaliteit aan de BlackBerry Hub heeft toegevoegd. Hiermee kun je rechtstreeks reageren op binnengekomen berichten en ze eventueel verwijderen. Tot slot heeft BlackBerry een aantal zogeheten Quick Actions aan de Contacts-app toegevoegd, zoals rechtstreeks bellen, sms’en of e-mail versturen.

Al met al zijn het kleine updates die je productiviteit ten goede moeten komen. De update wordt niet Over-The-Air aangeboden: ze worden via de Google Play Store uitgerold. Als ze voor je klaarstaan krijg je daarvan vanzelf een melding. Je kunt dit ook handmatig controleren door de Google Play Store app te openen en via het instellingenmenu naar ‘Mijn apps en games’ te gaan. Daar staan ze dan voor je klaar zodra ze beschikbaar zijn.

BlackBerry meldt dat de updates worden uitgerold voor de BlackBerry Priv, BlackBerry DTEK50, BlackBerry DTEK60 en toestellen die binnenkort verschijnen (lees: BlackBerry KEYone). Een concrete datum noemt de oud-smartphonefabrikant niet, wellicht omdat de beschikbaarheid per regio verschilt.

BlackBerry update

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones