19 november 2014 door in Windows Phone.

Windows 10Alle toestellen die nu nog op Windows Phone 8 draaien, kunnen een update naar Windows 10 verwachten. Dat bevestigt Microsoft in een tweet op het officiële Twitter-account van Lumia.

Het was lange tijd onduidelijk welke Lumia-toestellen een update naar de nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem konden verwachten. Nu blijkt dus dat alle Windows Phone-toestellen die nu op Windows Phone 8 draaien, binnenkort zullen worden geüpdatet.

Het Twitter-account van Microsoft vermeldt ook dat er in de toekomst nieuwe Windows 10-modellen zullen worden uitgebracht.

Windows 10

Naast smartphones krijgen ook desktops, laptops en tablets de update naar Windows 10. Met hetzelfde besturingssysteem voor alle apparaten wil Microsoft voor een universeel en herkenbaar besturingssysteem zorgen. Die herkenbaarheid vind je terug in de interface, maar bijvoorbeeld ook in eenzelfde aanbod van apps uit de appstore, al zal de manier waarop deze worden weergegeven en bestuurd wel verschillen.

Voor pc’s en laptops is het goede nieuws dat de oude, vertrouwde startknop ook weer terugkeert. Dat was bij Windows 8, 8.1 en 8.2 niet het geval. De knop, die nog steeds linksonder zit, opent een apart menu met apps, mappen en interactieve widgets.

Beschikbaarheid

Windows 10 zal halverwege 2015 officieel verschijnen. Het is niet waarschijnlijk dat de update dan al direct voor alle toestellen beschikbaar zal zijn, maar dat zal in de loop van volgend jaar wel het geval zijn.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones