Amerikaanse winkelketens nu al klaar met Apple Pay

Apple Pay NFCVerschillende winkelketens in de Verenigde Staten laten Apple’s betaalsysteem Apple Pay nu al links liggen. De reden: er blijft teveel geld aan de strijkstok hangen. Al langere tijd zijn een aantal Amerikaanse winkelketens bezig om verschillende creditcardmaatschappijen te dwarsbomen met een eigen betaalsysteem. Daardoor gaat er minder geld verloren. Apple Pay past volgens deze ketens dan ook niet in de nieuwe beleidsvoering.

Apple Pay

Apple werkt voor zijn betaalsysteem samen met Walgreens, de grootste drogisterijketen van Amerika. Maar CVS Pharmacy en Rite Aid (de op één en twee na grootste ketens) weigeren medewerking. Sterker nog: de winkels die bij deze ketens horen hebben nfc in hun winkels uitgeschakeld.

CurrentC

De ketens hanteren dit beleid omdat ze bezig zijn met het uitrollen van een ander, eigen betaalplatform: CurrentC. Dit is een mobiel platform dat ook draadloze transacties mogelijk maakt. Het bedrijf achter dit platform heeft samenwerkingsverbanden afgesloten met meerdere grote ketens in de VS, en zal dus een grote bedreiging vormen voor Apple Pay.

Privacy

In tegenstelling tot Apple geeft CurrentC echter niet aan de privacy te waarborgen. Het betaalsysteem lijkt er zelfs voor gemaakt te zijn om bij te houden hoe klanten winkelen. Het gaat in totaal om tienduizenden klanten, en de big data die hiermee wordt verworven zou het voor winkelketens inzichtelijker maken hoe de klant het best bediend kan worden.

Apple Pay is sinds 20 oktober beschikbaar in de VS voor mensen die gebruikmaken van iOS op een iPhone. Wanneer de betaaldienst van Apple precies naar Nederland komt is nog niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones