Analist onthult reden van beperkt aantal Snapdragon 835

Analist onthult reden van beperkt aantal Snapdragon 835

Iets later dan verwacht kondigde Qualcomm dit jaar de nieuwe Snapdragon 835 processor aan. De vlaggenschip processor werd geïnduceerd met de Samsung Galaxy S8 in april. Er volgde echter maar een enkele andere SD835 vlaggenschepen. De reden hiervoor is niet de timing zo blijk.

De Snapdragon 835 is beter in prestaties en batterij verbruik. De SoC heeft ook nog eens veel meer functies en toch zie je de SD835 chip niet in veel vlaggenschip modellen. De smartphones die zijn uitgerust met de snelste processor van Qualcomm zijn zelfs op een hand te tellen, de Samsung Galaxy S8, Xiaomi Mi 6, Nubia Z17, OnePlus 5, HTC U11 en natuurlijk de Sony Xperia XZ Premium.

Snapdragon 835 processor te duur

De Snapdragon 835 SoC is de eerste processor die gemaakt is via het 10nm proces. Het is een octa core processor en de chip wordt geacht 27 % beter te zijn in prestaties dan de Snapdragon 820 processor. Daarnaast heeft de processor ongeveer 40 % minder vermogen nodig. Ondanks die indrukwekkende cijfers zien we de laatste tijd maar weinig Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschepen. Bedrijfsanalist Pan Jiutang weet waarom.

Volgens de analist is de nieuwe 10nm processor duurder dan de Snapdragon 820 processor. De SoC is zelfs 3-5 keer duurder dan de prijs van een Snapdragon uit de 600 serie. Vanuit dat oogpunt is het ontbreken van een grote hoeveelheid nieuwe Snapdragon 835 smartphones niet omdat de processor verlaat is. Men dacht namelijk dat de Qualcomm processor vanwege de late lancering nog niet veel gebruikt wordt. In tegenstelling tot de eerder gedachte meent Jiutang dat de kosten van de processor de oorzaak zijn van het uitblijven van meer Snapdragon 835 vlaggenschepen.

Weinig animo voor de Snapdragon 835 in China

Vorig jaar zag je een geweldige hoeveelheid Chinese smartphones verschijnen met de Snapdragon 820 processor. Vandaag de dag zie je slechts enkele Chinese fabrikanten die gebruik maken van de snelle 10nm processor. We hebben alleen nog de Xiaomi Mi 6, Nubia Z17 en OnePlus 5 zien verschijnen. Ondanks dat de Xiaomi Mi 6 de fabrikant weer tot de top 4 smartphone merken in China heeft weten te brengen, is de Snapdragon 835 processor niet populair. De winstgevendheid voor Chinese fabrikanten heeft daar een grote invloed op. Volgens analist Juitang is de processor te duur. Het legt een hoge druk op de winstmarge van de Chinese smartphone fabrikanten die wat dat betreft beter voor de Snapdragon 660 kunnen kiezen. Het blijft dan ook de vraag of er nog meer Chinese smartphone fabrikanten volgen met de Qualcomm 835 of dat ze wachten tot de Snapdragon 845 processor van volgend jaar.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones