iPhone 7 Plus beschermhoes
30 juni 2016 door in Apple.

De ene analist zegt dat de iPhone 7 niet vernieuwd genoeg is, de ander voorspelt dat het wel eens de redding van het bedrijf zou kunnen zijn. Zo veel mensen, zo veel meningen. Eén ding staat als een paal boven water: de analisten zijn tot op het bot verdeeld over wat het nog te verschijnen nieuwe vlaggenschip voor Apple gaat betekenen. Eén van die mensen die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt is marktkenner Timothy Arcuri van Cowen and Company.

Arcuri stelt dat het nog het aanstaande toptoestel ‘een eigen verhaal’ mist. Zo gaat het gerucht dat de iPhone 7 qua vormgeving en design nagenoeg identiek is aan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Volgens de analist zijn er meer dan genoeg consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe iPhone –hij spreekt over een derde van de gehele doelgroep– maar vanwege het gebrek aan innovatie stellen zij hun aankoop uit. Deze groep zal de komende vier tot vijf kwartalen alleen maar verder groeien, naar schatting tot zo’n 43%. Dat zijn zo’n 60 tot 70 miljoen potentiële klanten.

Arcuri’s punt is dat Apple meer nieuwe klanten moet zien te creëren en niet vissen uit de reeds bestaande vijver. Op korte termijn ziet Apple weliswaar de verkoopcijfers toenemen, maar is daarmee blind voor het echte probleem: dat steeds meer mensen hun aankoop langer uitstellen. Een nieuwe innovatieve iPhone met onderscheidend design kan daar verandering in brengen.

Tot slot verwacht Arcuri dat Apple zich voorbereidt op een zogeheten ‘super cyclus’. Daarmee bedoelt hij dat het Amerikaanse technologiebedrijf niet twee, maar drie jaar wacht met het doorvoeren van allerhande vernieuwingen voor de iPhone. Zo wordt voorspeld dat de iPhone vanaf 2017 met een OLED-scherm wordt voorzien. Of consumenten, aandeelhouders en investeerders dit zullen pikken is afwachten.

iPhone 7 Plus

Specificaties iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De iPhone 7 heeft een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De iPhone 7 Plus is met zijn 5.5 inch display net iets groter. Onder de motorkap vinden we naar verluidt een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor, 2GB werkgeheugen en 16GB, 64GB of 256GB aan opslagcapaciteit.

De iPhone 7 krijgt een enkele camera, zijn grotere broer een dual-camerasysteem. Overigens wordt dit door sommigen betwijfeld, omdat Apple op technische problemen zou zijn gestuit. Andere bronnen spreken dit tegen en claimen dat hij wel degelijk een dubbele primaire camera krijgt. De aansluiting voor de audio jack verdwijnt en wordt vervangen door een extra speaker aan de onderzijde.

Het instapmodel van het nieuwe vlaggenschip zou 7,1 millimeter dik zijn, de grotere variant 7,3 millimeter. Daar staat wel tegenover dat de iPhone 7 Plus een Smart Connector krijgt en de reguliere versie het zonder moet stellen. Ook horen we geluiden dat beide toestellen waterdicht zijn. De fysieke Home-knop wordt mogelijk vervangen door een capacitieve knop. Volgens de laatste berichten krijgt deze haptische feedback, wat inhoudt dat hij licht begint te trillen als hij wordt aangeraakt.

iPhone 7 Pro

Ook zou Apple in september een derde variant introduceren: de iPhone 7 Pro. Dit toestel heeft mogelijk een groter scherm, een dual-camerasysteem en Smart Connector en ondersteunt draadloos opladen. Ook zou dit model tot 256GB aan opslagcapaciteit hebben en de variant met 128GB opslagruimte vervangen. Zo wil Apple naar verluidt een duidelijk onderscheid aanbrengen tussen de verschillende iPhones. De adviesprijzen van de iPhone 7 Pro lopen uiteen van 945 euro voor het instapmodel tot zo’n 1.185 euro voor de duurste uitvoering.

iPhone 7 Pro Pen

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones