Analisten denken dat de LG G6 meer verkoopt en opbrengt

Analisten denken dat de LG G6 meer verkoopt en opbrengt

Analisten zijn optimistisch over de vooruitzichten van LG Electronics. Het nieuwe vlaggenschip, de LG G6, kan wel eens meer verkopen en ook nog meer geld opbrengen.

In twee uitgebreide artikelen in de Korea Herald, worden de positieve verwachtingen van verschillende analisten besproken over LG. Op dit moment vindt er namelijk een run op het LG aandeel plaats. Als het aan de verwachtingen in de aandelenmarkt ligt, dan zal de LG G6 zeer goed presteren. Het LG aandeel wordt veelvuldig verkocht de laatste weken. Het LG aandeel bereikte zijn dieptepunt op 1 december 2016, ₩ 44.700 (circa 35,57 euro). De afgelopen weken is er een run op het LG aandeel en het sloot 3 januari 2017 op ₩ 54.300 (43,20 euro). LG Stock 3 jan 2017

Januari traditioneel goede maand elektronica bedrijven

De aandelen van elektronica bedrijven, waaronder LG en Samsung , nemen meestal toe in januari. In die maand introduceren ze hun jaarlijkse nieuwe productlijn op de CES tech beurs in Las Vegas. Dit jaar vind deze beurs plaats van 5 tot en met 8 januari. Een ander positief effect op de aandelen van Samsung en LG zijn de vlaggenschepen die rond februari worden gelanceerd. Hierdoor krijgen de aandelen extra momentum.

In afwachting van het LG vlaggenschip van dit jaar, de G6, verwacht de markt misschien wel dat het bedrijf gered wordt door de nieuwe smartphone. In de afgelopen vier kwartalen heeft het bedrijf verliezen laten zien en voor het vierde kwartaal van 2016 verwacht men ook rode cijfers. Toch stijgt het aandeel gigantisch.

LG heeft dit jaar een voorsprong op Samsung

Marktanalisten geloven dat LG zijn landgenoot Samsung voor blijft met de lancering van het nieuwe vlaggenschip. Men verwacht namelijk dat de Galaxy S8 pas in maart gelanceerd wordt. Dat is een maand later dan dat Samsung zijn vlaggenschip in de afgelopen jaren heeft gelanceerd. In verband met de licht ontvlambare Galaxy Note 7 neemt Samsung de tijd om zeker te zijn van een succes.

De verwachte vertraging van het Galaxy S8 vlaggenschip is misschien een zegen voor LG. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan in de eigen regio waarschijnlijk profiteren van de afwezigheid van de nieuwe Galaxy. LG lanceert zijn LG G6 namelijk zoals gewoonlijk tijdens het Mobile World Congress te Barcelona in februari. De fabrikant start de verkoop van het toestel in maart. Maar niet allen het moment.

Productie kosten LG G6 lager dan LG G5

Niet alleen een positief momentum in vergelijking tot concurrent Samsung drijft het aandeel van LG omhoog. Analisten verwachten ook dat de productie kosten van het vlaggenschip lager zijn dan bij de voorganger LG G5.

Kim Dong-won, analist voor KB Securities, verwacht dat productiekosten van de G6 lager zijn dan voorgaande modellen, misschien wel meer dan 20 procent. Een forse daling vooral als gevolg van verminderde kosten van de onderdelen. Hiernaar verwijzend zegt Dong-won het volgende: “LG’s mobiele communicatie divisie zal in staat zijn om een belangrijke ommekeer te maken.

Ook Lee Seung-woo, een analist bij IBK Investment & Securities, is positief over de mogelijkheden van LG. Hij zegt hierover het volgende: “Het tekort in de mobiele divisie van LG zal dit jaar verminderen als gevolg van de verlaging van de vaste kosten na de herstructurering, kostenbesparing door stroomlijnen van producten en verbeterde platform efficiency.

LG G6 Concept

LG G6

Het aankomende vlaggenschip zal naar verwachting een verwijderbare batterij hebben en geen modulair design. Het toestel zou razendsnel zijn dankzij de Snapdragon 835 processor die zelfs sneller is snelste telefoon van nu, iPhone 7 Plus. Rapporten uit Korea geven aan dat het toestel is uitgerust met een mobiel betaalsysteem, LG Pay. Hiermee kun je via de magnetische veilige betalings techniek vergelijkbaar met Samsung Pay betalen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones