6 juni 2014 door in Android.

androidDe nieuwste versie van het besturingssysteem van Google, Android 4.4 KitKat, draait na zeven maanden op een groot deel van alle Android-apparaten. Dat blijkt uit cijfers van Google. Het besturingssysteem is inmiddels actief op zo’n 14 procent van alle Android-toestellen. De groei van KitKat gaat vooral ten koste van zijn voorgangers. Het oudste besturingssysteem van Android wordt op minder dan 1 procent van de devices gedraaid. Het ooit zo populaire Gingerbread is ook op z’n retour: slechts 15 procent van de Android-apparaten draait nog op de 2.3-versie van Google’s besturingssysteem. Ook Ice Cream Sandwich wordt steeds minder gebruikt, en Android 3.2 Honeycomb is zelfs volledig uit de statistieken verdwenen.

Android 4.1, 4.2 en 4.3, die onder de verzamelnaam ‘Jelly Bean’ fungeren, doen het nog wel goed. Jelly Bean is nog steeds actief op meer dan de helft van alle apparaten. Met 58 procent is het dan ook de versie van Android waar het meest van gebruik gemaakt wordt.

Android 4.4 KitKat

KitKat is in slechts zeven maanden tijd derde komen te staan in de meest gebruikte versies van Android. Vooral de afgelopen maand groeide Android 4.4 hard door. Dat komt onder andere door het uitkomen van enkele populaire high-endtoestellen met de nieuwste versie van Android. Onder meer de Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 en HTC One M8 draaien op Android 4.4.

Developers

De cijfers worden over een periode van zeven dagen berekend door te monitoren welk besturingssysteem de toestellen die Google Play bezoeken gebruiken. De cijfers zijn vooral interessant voor ontwikkelaars, aangezien zij aan de hand van deze cijfers kunnen bepalen met welke besturingssystemen ze nog rekening moeten houden bij het maken van apps.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones