20 oktober 2014 door in Sony.

Sony XperiaAlle smartphones en tablets binnen de Xperia Z-lijn zullen door Sony worden voorzien van Android 5.0 Lollipop. Dat maakt het bedrijf bekend op een blog op de website. De nieuwe versie van Google’s besturingssysteem zal vanaf 2015 worden uitgerold naar de verschillende apparaten. De prioriteit ligt daarbij bij de populaire Xperia Z2- en Z3-lijn, maar daarna zullen ook overige apparaten aan de beurt komen.

Het eerste Sony-toestel dat gebruik kan maken van Android 5.0 is de Sony Z Ultra Google Play. Dit speciale toestel draait op een ‘kale’ stockversie van Android en kan dus zonder verdere aanpassingen door Sony geüpdatet worden.

Android 5.0

De nieuwe versie van Android werd al in de zomer door Google aangekondigd, en vorige week officieel gelanceerd. Nieuwe Nexus-toestellen, waaronder de nieuwe Nexus 6-smartphone, zullen standaard worden uitgerust met Lollipop, toestellen van andere fabrikanten, waaronder Sony, komen later met een aangepaste versie van het besturingssysteem.

Android 5.0 Lollipop onderscheidt zich vooral met het nieuwe ontwerp, dat van Google de naam ‘Material Design’ heeft meegekregen. Dit ontwerp is de afgelopen tijd onder meer doorgevoerd in diverse apps, waaronder de Google Play Store. Ook notificaties gaan op de schop. Zo zal het mogelijk zijn om meldingen te ontvangen vanuit het vergrendelscherm, en ook het antwoorden van notificaties wordt gebruiksvriendelijker gemaakt.

Sony Xperia M2 Aqua

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones