25 oktober 2014 door in Android.

Android 5.0 LollipopHet nieuwe Android 5.0 Lollipop zal misschien vanaf 3 november voor iedereen beschikbaar zijn. Dat wordt gespeculeerd naar aanleiding van een brief die Google heeft gestuurd naar app-ontwikkelaars, zodat zij hun apps klaar kunnen stomen voor de grote update. 3 november is de releasedatum van de Google Nexus 9 in Amerika. Zeker is in ieder geval wel dat alle Nexus-gebruikers vanaf die dag de update kunnen uitvoeren. Fingers crossed for the rest of us, dus!

A big deal

Android 5.0 Lollipop is een van Android’s grootste updates tot nu toe. Het design is flink omgegooid door de realisatie van Google’s Material Design. Dat uit zich in levendige kleuren, strakke lijnen en versimpelde iconen.

Dat wordt ook wel duidelijk in onderstaand filmpje van Google.

Gebruiksgemak

Er zijn meer gebruikersfuncties toegevoegd om het gebruiksgemak te verbeteren. Google heeft Android geprobeerd zo levendig mogelijk te maken. Dat zie je ook terug in de interface wat grotendeels gebaseerd is op kaarten.

Ook zijn er tal van handige dingetjes toegevoegd. Zo worden apparaten met een 64-bitprocessor sneller met deze update en  kun je je smartphone laten ontgrendelen met een Bluetooth-apparaat. Ook is het beter mogelijk je Android-apparaten te laten synchroniseren, dus op meerdere apparaten tegelijk kunnen werken.

Ook leuk om te vermelden is dat je meerdere gebruikersaccount kunt toevoegen. Je kunt dus makkelijker je telefoon aan iemand uitlenen zonder bang te hoeven zijn dat deze bijvoorbeeld je e-mails eens even allemaal bij langsgaat.

Notificaties

De notificaties hebben er ook aan moeten geloven. Behalve een nieuw uiterlijk, is hun functionaliteit ook aangepakt. Zo kun je vanuit het ontgrendelscherm acties uit te voeren of notificaties te negeren. Je kunt er ook voor kiezen notificaties van bepaalde personen te negeren.

De notificaties hoeven niet zozeer chronologisch in beeld te komen: op basis van jouw telefoongebruik bepaalt Google het belang van elke notificatie. Daarmee hoef je je minder te ergeren aan notificaties.

Flappy Bird is terug!

Namaak Flappy Bird Android 5.0En dan nu het meest heugelijke feit van heel Android 5.0 Lollipop: Flappy Bird is terug! Of nou ja, niet helemaal. Maar Google heeft als verrassing een namaak-app van het zenuwslopende spel in het nieuwe Android gestopt.

Zo’n verrassinkje is een traditie bij de Android-updates van Google: bij elke update wordt er een zogenoemde easter egg verstopt in de instellingen.

Vaak waren het gewoon interactieve afbeeldingen die bewogen. Double surprise, dus. Je vindt de app als je een paar keer dubbelklikt op Android 5.0 in het Over deze telefoon-menu.

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones