Android 6.0 draait op merendeel Android telefoons

Android 6.0 draait op merendeel Android telefoons

Android 6.0 Marshmallow is met een haarlengte voorsprong de meest gebruikte versie van het populaire Android besturingssysteem. Nummer twee is Android 5.0 en 5.1, welke ook wel bekend staat als Android Lollipop. Android eigenaar Google publiceert iedere maand de meest actuele distributiecijfers van het besturingssysteem. Het lijkt erop dat Android 7 Nougat gestaag aan het klimmen is.

Nieuwe maand, nieuwe Android distributiecijfers. Elke maand publiceert Google, de eigenaar van het populaire Android-besturingssysteem, de exacte cijfers over hoeveel toestellen op welke versie van het OS (Operating System) draaien. Niet geheel verrassend klimt het aandeel van telefoons die draaien op de nieuwe Android 7 Nougat versies gestaag. Momenteel is het merendeel van de toestellen echter uitgerust met Android 6.0 Marshmallow. De overgrote minderheid wordt ingenomen door de versies 2.3.3 tot en met 4.3.

Android Marshmallow

Maar liefst 31.2 procent van alle Android telefoons wereldwijd draait op Android 6.0 Marshmallow. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 of Motorola Moto X Force. Deze toestellen krijgen wel een update naar de nieuwste Android 7.1.1, maar vooralsnog draaien nog lang niet alle exemplaren op deze versie. Android Marshmallow was een versie van Android die gekenmerkt werd door innovatieve functies ten tijden van uitkomst. Een van deze functies was bijvoorbeeld always-on-display waarbij het toestel merkt of je het apparaat aanraakt, of niet. Op de tweede plek treffen we Android 5 waarbij wij de versies 5.0 en 5.1 combineren. Maar liefst 30.8 procent van de telefoons wereldwijd draait op deze versie en volgt de nummer één dus op korte afstand.

Android Nougat klimt

Plek drie wordt ingenomen door Android 4.4. KitKat. Deze versie is alweer afkomstig uit 2013 en dus absoluut aan vervanging toe. Desondanks draait nog steeds een gecombineerd aantal van 26.9 procent op één van de versies van Android 4. Pas op de vierde plek zien we de meest recente Android 7.0 Nougat terug met een percentage van 9.6 procent. Dit is een lichte groei ten opzichte van de 9.2 procent in mei. Onder meer de Samsung Galaxy S8 draait op deze nieuwste versie van het besturingssysteem. Verwacht wordt dat de volgende Android-versie, Android O, in het najaar van 2017 uitgebracht wordt. Android 7 Nougat stamt immers alweer uit 2016. De bovenstaande besproken data is gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door Google zelf gedurende een tijdsbestek van zeven dagen. De exacte verhoudingen verschillen dus waarschijnlijk enigszins ten opzichte van bovenstaande informatie.

Bekijk het laatste nieuws over Android:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones