Android 7.1.1 Nougat rolt uit voor Motorola Moto G4 Play

Android 7.1.1 Nougat rolt uit voor Motorola Moto G4 Play

Braziliaanse bezitters van de Motorola Moto G4 Play maken melding van het feit dat hun toestel de update naar Android 7.1.1 Nougat heeft gekregen. Wanneer de update uitrolt naar toestellen in Nederland, is nog niet bekend. Vermoedelijk hoeft men echter niet lang meer te wachten.

Update 24/11: diverse gebruikers maken melding van het feit dat ze eindelijk de update hebben ontvangen. Dank voor de reacties! Waarom het zo lang heeft geduurd, is niet bekend.

Update 21/9: Ondanks melding op diens officiële forum, lijkt Motorola de update nog niet in Nederland gestart te zijn. Enkele oplettende lezers hebben ons erop geattendeerd dat zij de update nog niet hebben ontvangen. Waar dit precies aan ligt, is nog niet bekend. Zodra Motorola meer duidelijkheid verschaft lees je dat uiteraard op deze pagina.

De Motorola Moto G4 Play werd vorig jaar op een evenement in India gepresenteerd aan de aanwezige pers. Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, kondigde hierbij eerst de reguliere Moto G4 en Moto G4 Plus aan. De Motorola Moto G4 Play ontbrak in dit verhaal. Dit toestel werd later op de dag pas aangekondigd. De Motorola Moto G4 Play is een prima toestel met een aangename prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel wordt alleen maar beter zodra hij draait op Android 7.1.1 Nougat. Wat mag je van de update verwachten? Kort antwoord: te veel om op te noemen. Wij zullen ons in dit artikel daarom beperken tot enkele toffe, grote veranderingen die de nieuwste Android-versie met zich meebrengt.

Android 7.1.1 Nougat

Eén van de absolute pluspunten aan Android Nougat is de introductie van multi-window. Hiermee is het mogelijk om verschillende vensters tegelijkertijd naast elkaar open te hebben staan. Zo kun je bijvoorbeeld een YouTube filmpje bekijken, terwijl je ondertussen met een vriend(in) gezellig kletst op WhatsApp. Een tweede nieuwigheid in Android Nougat is de introductie van een nieuwe manier van notificaties bundelen. Hierbij worden notificaties gebundeld naar soort. Zo kun je ervoor zorgen dat alle notificaties van sociale media onder één kopje gebundeld worden in je notificatiescherm. Wel zo overzichtelijk.

Fris uiterlijk

Ook brengt Android 7.1.1 Nougat uiteraard enkele fraaie visuele aanpassingen met zich mee. Onder meer de systeem iconen zijn vernieuwd en ogen fris. Ook wordt de Doze-modus uitgebreid en gaat je Motorola Moto G4 Play nóg beter om met zijn resterende accucapaciteit. Daarnaast voegt Motorola ook de laatste veiligheidsupdates aan de update toe waardoor het geheel vrij fors is. De totale updates neemt namelijk maar liefst 638 MB aan bestanden met zich mee. Zorg dus dat je met een Wi-Fi netwerk verbonden bent op het moment dat je gaat updaten. Doe je dit niet, dan kun je wellicht een gepeperde telefoonrekening verwachten.

Verder is het altijd aan te raden om een back-up te maken van je persoonlijke gegevens, mocht er onverhoopt toch iets mis gaan. Ook moet je ervoor zorgen dat je batterij ten minste voor de helft is opgeladen. Het beste is als je het toestel aan de lader laat hangen terwijl hij de update uitvoert. De gehele update neemt ongeveer vijftien minuten in beslag. Er zijn nog geen Nederlandse gebruikers die melding maken van de update. Wij denken echter dat het niet lang zal duren voordat de update ook in Nederland beschikbaar wordt.

 

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (13)
Henk schreef op 29 juli 2017 om 19:56

Ik zie nog geen update

Luk VdH schreef op 4 augustus 2017 om 21:51

Belgie hier, en nog steeds geen update te zien voor de Moto G4 Play!

Me schreef op 23 augustus 2017 om 15:57

Nog steeds geen update…

Michel van 't Klaphek schreef op 23 augustus 2017 om 16:17

Goedendag,

Er is niets te vinden op het officiële forum over de uitrol van de update, enkel dat hij begonnen is. Helaas kunnen we geen verdere informatie verschaffen op het moment.

Met vriendelijke groet,

Michel

Eric schreef op 4 september 2017 om 10:40

Ze zijn erg laks met updates ik heb nog de patch van maart erop staan

Brian schreef op 11 september 2017 om 09:59

Nu 11 september, nog steeds geen update…

Roel schreef op 17 september 2017 om 21:50

En nog geen update

Peter schreef op 22 september 2017 om 13:20

Het is vandaag 22 september, en helaas,nog steeds geen update.
Misschien met st.Juttemis.

Peter schreef op 18 oktober 2017 om 23:25

Wie nog er nog in gelooft dat zijn moto4g play geüpdate wordt naar Nougat, gelooft waarschijnlijk ook nog in Sinterklaas.

Kevin schreef op 25 oktober 2017 om 23:04

Nou, tijd om te rooten dan maar. Tegen de tijd dat android 7 op de g4 play uit is, is android 8 er al.

gerrit schreef op 6 november 2017 om 10:52

6 nov 2017 nog steeds geen update

Peter schreef op 6 november 2017 om 21:42

Hoera, geweldig. Vandaag een update
van android 6.0.1 gehad, naar en je raad het nooit, naar………. android 6.0.1.
Dat is toch geweldig van Lenovo. Hoe krijgen ze het toch voor mekaar.
Alleen hebben ze het niveau van de beveiligingspatch maar aan kunnen aanpassen naar september. Dat kost de gebruiker toch wel een uurtje dat uit
te voeren.
Nu de volgende update nog, naar 6.0.1?

Vriendelijk schreef op 7 november 2017 om 14:17

Helaas, helaas. Geen Nougat voor de Moto G4 Play in Nederland!
https://motorola-global-en-roe.custhelp.com/app/software-upgrade-news/g_id/1995

..En de E serie krijgt ook al geen upgrades… snik snik.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones