Android 7.1.1 Nougat wordt nu uitgerold naar Nokia 3

Android 7.1.1 Nougat wordt nu uitgerold naar Nokia 3

Nokia en HMD Global lossen hun belofte in. Op dit moment wordt Android 7.1.1 Nougat uitgerold naar de Nokia 3. De Finse bedrijven hadden beloofd dat deze Android-versie eind augustus naar de Android-instapper zou uitrollen. Dat proces is nu in volle gang.

Dat laat Juho Sarvikas, Chief Product Officer (CPO) bij HMD Global, weten via een tweet.

Dat betekent dat na de update dat de Nokia 3 helemaal up-to-date is. Dat was namelijk het enige toestel uit het assortiment van Nokia en HMD dat nog niet op Android 7.1.1 Nougat draaide. De Nokia 5 en Nokia 6 worden wel standaard met deze Android-versie geleverd. De update wordt op dit moment gefaseerd uitgerold. Het kan dus nog heel even duren voordat wij hem hier in Nederland kunnen downloaden en installeren. Maar het feit dat hij op dit moment onderweg is betekent dat het nooit lang meer kan duren.

Ten opzichte van Android 7.0 Nougat brengt versie 7.1.1 maar weinig extra toevoegingen. Het was een zogeheten Maintenance Release (MR) die vorig jaar oktober naar de eerste toestellen werd uitgerold. De belangrijkste nieuwe toevoeging is een feature die App Shortcuts of app-snelkoppelingen heet. Als je een app-icoontje dan langer ingedrukt houdt, verschijnt er een venster in beeld met een aantal opties om direct een app-specifiek menu te openen. Zo kun je bij Gmail direct een e-mail schrijven, bij Twitter een zoekopdracht uitvoeren en bij Google Chrome een nieuw tabblad of incognitoblad openen. Voorwaarde is uiteraard dat de app deze feature ondersteunt. Zo heeft Facebook bijvoorbeeld geen app-snelkoppelingen.

Android Oreo

Android 7.1.1 Nougat is niet de eerste en laatste update die de Nokia 3 ontvangt. Nokia en HMD hebben beloofd dat bezitters van het toestel op termijn aan de slag kunnen met Android 8.0 Oreo. Oreo is uitgerust met tal van nieuwe features. Zo heb je met Notification Channels zelf in de hand van welke kanalen je wel en geen meldingen wil ontvangen (bijvoorbeeld wel binnenlands nieuws, maar geen sportnieuws). Notification Dots vertellen je precies hoeveel ongelezen berichten en e-mails je hebt. Deze verschijnen als badge in de hoek van de betreffende app-icoon, zoals je wellicht van WhatsApp kent. Met Smart Text Selection kun je nog meer met geselecteerde teksten. Als je bijvoorbeeld een telefoonnummer arceert, kun je deze direct bellen met de dialer-app. Of rechtstreeks een e-mail sturen als je een e-mailadres selecteert. En natuurlijk heeft Google de algehele stabiliteit en de prestaties van het besturingssysteem nog verder geoptimaliseerd.

Benieuwd wat je straks allemaal met Android 8.0 Oreo kunt? Lees dan ons omslagartikel ‘Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij’.

Specificaties Nokia 3

De Nokia 3 is de goedkoopste Android-telefoon uit de collectie van Nokia en HMD tot nu toe. Het toestel beschikt over een 5 inch groot scherm met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels, Corning Gorilla Glass en 2.5D Glass. Onder de motorkap vinden we zoals gezegd geen processor van Qualcomm, maar een van MediaTek: de MT6737. Dit is een quad-core processor die snelheden tot wel 1,3 GHz kan halen. Deze wordt aangevuld met 2 GB RAM en 16 GB uitbreidbaar geheugen. Opvallend is dat je bij dit toestel zowel twee simkaarten als extra opslagcapaciteit kunt plaatsen. Je hoeft daarbij niet langer de keuze te maken tussen beide opties. Zowel aan de voor- als de achterkant heeft de Nokia 3 een 8 megapixelcamera met autofocus geplaatst. Je zult het zonder vingerafdruksensor moeten doen. Tot slot beschikt de Nokia 3 over een 2650 mAh batterij. Het toestel gaat momenteel over de toonbank voor slechts 149 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (2)
Femke schreef op 4 september 2017 om 21:15

Heb nog steeds de update niet binnen.

peter schreef op 9 september 2017 om 19:40

Op 09-09-2017 update gekregen naar Android 7.1.1

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones