Android 7.1 heeft problemen met screenshots

Android 7.1 heeft problemen met screenshots

Langzaam aan zullen steeds meet smartphones uitgerust gaan worden met Android 7.1. Dit kan vanuit de fabriek al voorgeïnstalleerd zijn of wordt door middel van een update geïnstalleerd. Toch is er deze week een serieuze bug aan het licht gekomen die blijkbaar enkel effect heeft op Android 7.1. Gebruikers van een iPhone kunnen namelijk wel een screenshot sturen naar een Android 7.1 toestel, maar de ontvanger ziet de screenshot heel wazig.

Het probleem

screenshotandroidDankzij de vele reacties is er nu wel enige duidelijkheid over het probleem. Mensen die vanaf een iPhone een screenshot versturen een een Google Pixel smartphone zullen zelf geen problemen ervaren. Enkel de ontvanger zal het beeld erg wazig binnenkrijgen. Hierbij maakt het niet uit waar de screenshot wordt gemaakt op de iPhone en met welke applicatie dit wordt verzonden. Verschillende gebruikers zeggen dat er geen problemen ontstaan wanneer de screenshot wordt verstuurd met een iPhone 6, iPhone 6s of iPhone 7. Er zijn echter ook genoeg berichten terug te vinden die deze claim weer onderuit halen. Dat er dus een communicatiefout optreedt tussen de iPhone en Android 7.1 is inmiddels wel een feit.

Waar zit de fout?

Waar de fout nu werkelijk zit is nog even de vraag. Iets waar Google zelf ook nog geen antwoord op heeft. Ook wanneer Android 7.1 in Safe Mode gedraaid wordt blijft het probleem bestaan. Alle voorgaande versies van Android kennen dit probleem niet en het is dus echt een probleem met Android 7.1 zelf. Volgens veel gebruikers zit de fout toch tussen de communicatie met de iPhone 7 of iPhone 7 Plus en Android 7.1. Ook het gebruik van andere diensten om te kunnen chatten lijken niet te werken en de afbeeldingen blijven vaag overkomen. Een duidelijke bug of fout kan Google momenteel niet vinden. Er zijn namelijk ook weer gebruikers die melden dat de afbeeldingen soms wel goed binnen komen.

Google heeft inmiddels het probleem wel erkend en zegt druk bezig te zijn om een oplossing te vinden. Tot die tijd is er helaas geen snelle oplossing en waarschuwt Google dus ook voor deze problemen. Het gebruik van Android 7.1 zal voor de rest geen problemen veroorzaken en volgens hun kan de Google Pixel dus prima gebruikt worden.

Bekijk het laatste nieuws over Android:
Paul Herps
Over de auteur: Paul Herps

Telecomfanaat waarbij het er met de paplepel is ingegoten. Dankzij zijn vader een enorme interesse in telecom in de ruimste zin van het woord. Volgt alle ontwikkelingen op de voet en schrijft hier graag over. Buiten kantooruren vaak op het rally circuit te vinden.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones