Android 7 Nougat nu ook voor unbranded Samsung Galaxy A3...

Android 7 Nougat nu ook voor unbranded Samsung Galaxy A3...

De unbranded varianten van de Samsung Galaxy A3 2016 ontvangen nu ook de Android 7 Nougat software update. Nadat eerder al de T-Mobile varianten de update kregen, zijn nu ook deze toestellen aan de beurt. Benieuwd naar wat de update met zich meebrengt en waar je tijdens het updaten rekening mee dient te houden? Lees dan snel ons artikel.

Enige tijd geleden meldden wij al dat Samsung Galaxy A3 2016 bezitters die hun toestel via T-Mobile hadden aangeschaft een nieuwe update voor hun toestel mochten verwachten. Klanten van de provider kregen hierbij de primeur. Het moment is nu echter aangebroken dat ook unbranded toestellen de update ontvangen. Unbranded houdt in dat de telefoons zijn aangeschaft bij een regulier verkooppunt zoals BCC, Coolblue of Mediamarkt en niet via een provider als KPN of T-Mobile. Providers leveren hun toestellen vaak met een aparte software versie. Hierdoor is er een speciaal aangepaste versie van een nieuwe update nodig vooraleer je kunt updaten. Hierdoor wordt software vaak in fases uitgerold.

Bezitters van unbranded Samsung Galaxy A3 2016 toestellen kunnen nu echter ook hun borst natmaken voor de nieuwe software-update. Onze collega’s van Galaxy Club melden immers dat Nederlandse consumenten de update hebben ontvangen.

Wat mag je verwachten van Android 7 Nougat?

Android 7 Nougat is een aangename verfrissing ten opzichte van het stabiele Android 6 Marshmallow. De nieuwe update brengt voornamelijk een nieuw, opgefrist uiterlijk en enkele nieuwe functies naar je toestel. Onder meer de iconen en het notificatiescherm zijn voorzien van een nieuw uiterlijk. Hierdoor voelt de software intuïtiever, moderner en soepeler aan. Daarnaast brengt de nieuwe software enkele nieuwe functies naar je toestel. Onder deze functies onder meer de mogelijkheid om twee schermen naast elkaar open te hebben staan: Multi Window. Ook brengt Android 7 Nougat een verbetering door in het notificatiescherm waardoor meldingen voortaan overzichtelijker getoond worden. Ook zorgt de software er dankzij de verbeterde Doze-modus voor dat je batterij langer meegaat.

Onze tips voor het updaten

De nieuwe software update heeft een bestandsgrootte van 970 MB. Dit is relatief fors. Zorg er dus voor dat je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk tijdens het downloaden. Doe je dit niet, kan het in de papieren lopen. Daarnaast dien je batterij voor minstens 50 procent te zijn opgeladen. Beter nog is het om je toestel aan oplader te laten tijdens het gehele proces. Maak bovendien een grondige back-up van je kostbare gegevens. Een ongeluk schuilt immers in een klein hoekje. Tot slot kan je toestel diverse malen opnieuw opstarten. Dit is niet gek en zeer normaal. Zorg er in ieder geval voor dat je het toestel tijdens dit proces niet aanraakt. Je wilt immers niet dat je toestel in een zogenaamde bootloop terechtkomt.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones