Android 7 Nougat rolt uit voor Lenovo K6

Android 7 Nougat rolt uit voor Lenovo K6

Trotse bezitter van een Lenovo K6? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Lenovo is namelijk gestart met de uitrol van Android 7 Nougat voor jouw toestel. Voorlopig wordt de update gestart in India en de verwachting is dat hij de komende maanden uitwaait richting Nederland. In dit artikel lees je alles over de nieuwste update en waar je rekening mee dient te houden.

De Lenovo K6 kwam eind vorig jaar op de markt en valt te classificeren als een middenklasser. Het toestel beschikt over een prima prijs-kwaliteitsverhouding en gaat momenteel voor een prijs van rond de 169 euro over de toonbank. Het was lange tijd onzeker of het toestel ook de update naar Android 7 Nougat zou ontvangen, tot nu. Vanochtend bereikt ons namelijk het nieuws dat consumenten in India melding maken van de update op hun toestel. Ook de gelijktijdig uitgekomen Lenovo K6 Note wordt verrijkt met de update naar de nieuwste update. Wat mag je eigenlijk van de nieuwste Android-versie verwachten?

Wat brengt Android 7 Nougat?

De belangrijkste kenmerken van Android 7 Nougat zijn waarschijnlijk multi-screen mode, een uitgebreidere Doze-stand en gebundelde notificaties. In de nieuwste Android-versie is het mogelijk om meerdere vensters naast elkaar open te hebben. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een YouTube video te kijken (of te luisteren) en op hetzelfde moment een bericht te typen in WhatsApp. Via de uitgebreidere Doze-modus gaat het toestel efficiënter om met zijn batterij. Hierdoor wordt de accuduur fiks verbeterd. Tot slot worden notificaties op een nieuwe manier gebundeld zodra je de nieuwste versie van Android op je telefoon hebt staan. Hierbij is het mogelijk om meldingen afkomstig van social media apps bijvoorbeeld onder één noemer te plaatsen, en meldingen van kledingwinkels onder een andere. Zo behoudt je maximaal overzicht.

Over de Lenovo K6

De Lenovo K6 is een betrouwbare middenklasser en is met zijn 5.0 beeldscherm lekker compact. Het display is daarnaast lekker scherp dankzij Full-HD resolutie en onder de motorkap wordt hij aangedreven door een Snapdragon 430 octa-core processor. De individuele kernen van deze Qualcomm chipset zijn geklokt op een maximale snelheid van 1.4 GHz. Hiermee is het toestel snel genoeg om gemakkelijk meerdere apps naast elkaar te kunnen draaien, zonder sloom te worden. Foto’s maak je met een resolutie van 13 megapixel aan de achterzijde. Deze camera beschikt naast LED-flitser onder meer over autofocus mogelijkheid.

Lenovo K6 Note

Lenovo heeft aan de voorzijde een 8 megapixelcamera geplaatst en de accu heeft een capaciteit van 3000 mAh. De Lenovo K6 is zowel te verkrijgen als los toestel als in combinatie met een abonnement. Hierbij biedt het toestel een goede prijs-kwaliteitsverhouding en haal je hem al in huis voor nog geen 170 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones