Android 7 voor Samsung Galaxy A5 2017 komt eraan

Android 7 voor Samsung Galaxy A5 2017 komt eraan

De Samsung Galaxy A5 2017 staat op het punt om Android 7 Nougat te ontvangen. Dat blijkt uit een keuring door het instituut Wi-Fi Alliance. Bij een testexemplaar van de Samsung Galaxy A5 2017 valt in de beschrijving te lezen dat het toestel met de nieuwste Android versie is getest.

De Samsung Galaxy A5 2017 is nu sinds enige tijd te verkregen in Nederland. Momenteel draait het toestel op Android 6 Marshmallow, dit is de een na laatste versie van het populaire besturingssysteem. Diens voorganger, de Samsung Galaxy A5 2016, ontving recentelijk al de upgrade naar de nieuwste Android versie en ook het huidige model staat op de nominatie. Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van Wi-Fi Alliance. Dit is het instituut dat verantwoordelijk is voor het toekennen van Wi-Fi certificaten. Tijdens de keuring van een telefoon worden enkele specificaties opgeslagen, waaronder software versie. Hierdoor weten we dat er een Android 7 Nougat voor de Galaxy A5 2017 in de pijpleiding zit, zoals volgend screenshot laat zien:

Dit brengt Android 7 Nougat

Android 7 Nougat is allerminst een rigoureuze update. De nieuwe software bouwt immers voort op de stabiele basis van Android 6 Marshmallow en voegt hier enkele functies aan toe. Grootste verbeterpunten zijn volgens ons de verbeterde manier van notificatieweergave, multi-window en verbeterde accuduur. Het is in de nieuwste Android versie mogelijk om notificaties onder een bepaalde noemer te labelen. Hierdoor krijg je bij elkaar behorende meldingen in één overzicht. Ook kun je met de nieuwe software meerdere vensters naast elkaar hebben. Dit verhoogt de productiviteit. Tot slot beschikt Android 7 over Doze. Dit is een applicatie die ervoor zorgt dat jouw batterij langer meegaat. Hierdoor kun je langer van je toestel genieten.

Over de Samsung Galaxy A5 2017

De Samsung Galaxy A5 2017 huisvest aan de voorzijde een 5.2 inch Super AMOLED-paneel met Full-HD resolutie. Het toestel lijkt hierbij qua ontwerp enigszins op de Samsung Galaxy S7 van vorig jaar. Onder de motorkap wordt het toestel aangedreven door de Exynos 7880 chipset met octa-core processor. Het technisch hart van het toestel wordt verder gecomplementeerd door een Mali-T830 grafische kaart, 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Foto’s maken doe je zowel aan de voor- als achterkant met een 16 megapixelcamera. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en voor een adviesprijs van 379 euro haal je hem al in huis. Je hebt hierbij keuze tussen verschillende kleuren.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Sophie van Leeuwen schreef op 31 juli 2017 om 08:47

Ik had gelezen dar eind juli kwam het is vandaag 31 juli alleen nog niks gekregen😢 wil die update graag

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones