Android 7 update voor Samsung Galaxy S6 rolt uit

Android 7 update voor Samsung Galaxy S6 rolt uit

Samsung maakte vorig jaar al bekend zowel de Samsung Galaxy S6 als zijn wederhelft, de Samsung Galaxy S6 Edge, een update te geven naar Android 7 Nougat. Begin deze maand rolde de update al uit naar gebruikers die hun toestel via Vodafone hebben aangeschaft en nu zijn ook T-Mobile klanten aan de beurt. Dit melden gebruikers op het XDA-forum.

Waarom duurt het zo lang?

Het is een groot punt van frustratie voor vele Android gebruikers: waarom het zo lang duurt voordat hun toestel updates ontvangt? Dit heeft meermaals te maken met het feit dat toestellen via een provider zijn aangeschaft. De toestellen die je via een provider als Vodafone of T-Mobile aanschaft, zijn branded. Dit houdt in wanneer er een update voor jouw toestel klaarstaat, deze eerst nog langs de provider moet. Dit belemmert de snelheid van de update. Het bevordert echter de veiligheid en een geringe kans op fouten, omdat de update op maat voor jouw toestel wordt aangepast. Genoeg over de frustraties en laten we over het positieve praten. Wat mag je verwachten van de update?

Android 7 Nougat

De update verbetert een hoop. Het eerste wat je zal opvallen is de vernieuwde gebruikersomgeving. De vormgeving is op de schop gegaan en biedt een hoop nieuwe kleuren, iconen en instellingen. Ook wordt het mogelijk om meerdere schermen naast elkaar open te hebben, dit heet toepasselijk multi-window. Het wordt op deze manier mogelijk bijvoorbeeld in één venster een Youtube filmpje af te spelen, en in het andere venster aantekeningen te maken.

Daarnaast is een ander groot pluspunt van de update iets minder sexy, maar daarom niet minder praktisch. Het wordt namelijk mogelijk om een blauw licht filter in te stellen. Zoals wellicht bekend, zendt het scherm van een telefoon een hoop blauw licht uit. Dit is niet goed voor je ogen en kan zelfs je slaapritme verstoren. Samsung heeft nu dus een ingebouwd filter gemaakt welke je zelf kunt instellen. Dit blauw licht filter is overigens niet nieuw. Onder meer Apple heeft ook een dergelijke toepassing.

Verder wordt er natuurlijk een hoop aan de veiligheid gedaan en worden diverse bugs verholpen. Veel nieuwe toepassingen zijn overigens van kleine aard. Zo is het straks op je S6 met Android 7 mogelijk om lang op een app-icoon te drukken, waarop vervolgens verschillende acties gemaakt kunnen worden. Dit vat Android 7 Nougat dan ook samen: praktische verbeteringen die voortbouwen op een solide besturingssysteem.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (3)
Anoniem schreef op 20 april 2017 om 11:00

Iemand met een S6 Edge van Telfort die de update al heeft?

Tunde schreef op 1 mei 2017 om 11:09

Mijn S6 is aangeschaft bij mediamarkt is er al iemand met de update die hem daar ook heeft gekocht?

Koos schreef op 6 juni 2017 om 20:22

Vandaag Android 7 op mijn S6 met Telfort abonnement geïnstalleerd. Ging heel soepel zonder enig probleem en alles werkt zonder probleem.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones