Android 8.1 bèta verhelpt schermprobleem Google Pixel 2

Android 8.1 bèta verhelpt schermprobleem Google Pixel 2

In de tweede ontwikkelaarsversie van Android 8.1 Oreo zijn diverse bugfixes opgenomen, waaronder die voor het probleem dat de zijkant van het Google Pixel 2 (XL) beeldscherm geen aanrakingen registreerde. Ook het probleem dat de audiokwaliteit bij video’s ondermaats was behoort tot het verleden.

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zijn afgelopen oktober verschenen, althans in de Verenigde Staten. In Nederland is onder meer Belsimpel van plan de toestellen aan te bieden. Ze zijn echter nog niet op voorraad. Alhoewel de nieuwe Google vlaggenschepen op papier het beste van het beste bieden, worden ze geplaagd door diverse kinderziektes. Zo meldden gebruikers onder meer dat de audiokwaliteit, video-opname en stabiliteit van het besturingssysteem ondermaats zijn. Ook ervaren gebruikers diverse bugs, zoals een aanwezige ruis bij het telefoneren. Een ander probleem dat sommige gebruikers ervoeren was het feit dat de zijkant van het scherm geen acties registreerde. Zodoende kon je de zijkant van het scherm niet bedienen. We zeggen specifiek kon, het problem is met de Android 8.1 Developer Preview namelijk verholpen.

Android Developer Preview: voor de koplopers

Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL gebruikers kunnen zich voor deze testversie aanmelden op de officiële Google-website. Zodra je je hebt aangemeld krijg je als eerste nieuwe functies van Android op je toestel. In de tweede ontwikkelaarsversie van Android 8.1 zijn bovendien enkele bugfixes opgenomen, waaronder die voor bovenstaand probleem. Na het updaten registreert de zijkant van het scherm weer al je aanrakingen. Ook het probleem met de audiokwaliteit tijdens het opnemen van video’s lijkt verholpen te zijn. Daarnaast is de Bluetooth-verbinding in combinatie met Google Assistent weer functionerend als vanouds. Als laatste grote verandering registreert de telefoon audio voortaan via de onderste microfoon, in plaats van de bovenste.

Google Pixel 2

Momenteel is de tweede ontwikkelaarsversie van Android 8.1 Oreo beschikbaar voor de LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P, Google Pixel (XL) en Google Pixel 2 (XL).

Android 8 Oreo: nog niet voor ieder toestel

De Google vlaggenschepen draaien zoals gezegd al bijna op Android 8.1 Oreo. De meeste concurrenten zijn echter nog niet eens geupdatet naar Android 8 Oreo. Wel houden veel fabrikanten momenteel proefjes, waarbij een select groepje gebruikers een ontwikkelaarsversie op hun toestel draait. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Galaxy S8 van Samsung en de V30 van LG. De Nokia 8 is momenteel al wel voorzien van Android 8 Oreo, eveneens na het draaien van een dergelijk bètaprogramma. Ook de Xperia XZ1 en XZ1 Compact van het Japanse Sony draaien rechtstreeks uit de verpakking Android 8 Oreo. Goedkopere toestellen worden logischerwijs pas later voorzien van de nieuwe software.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones