Android 8.1 Oreo officieel vrijgegeven

Android 8.1 Oreo officieel vrijgegeven

Android 8.1 Oreo is officieel uitgebracht. De nieuwe versie van het besturingssysteem brengt diverse verbeteringen met zich mee. De lancering gaat eveneens gepaard met de introductie van Android GO. Dit besturingssysteem moet gaan draaien op toestellen met minder dan 1 GB werkgeheugen. Lees alles over de nieuwe functies in dit artikel.

Android is het grootste besturingssysteem ter wereld. Het draait niet alleen op telefoons en tablets maar ook op bijvoorbeeld autosystemen, koelkasten, computers en domotica producten. Aangezien het zo’n wijdverspreid systeem is zijn er diverse versies in de omloop. De nieuwste in deze reeks is Android 8 Oreo. Vandaag komt de nieuwste versie van deze variant op de markt: 8.1. Deze versie staat ook wel bekend als Android Oreo GO Edition. Dit is een lichtere, aangepaste versie van het reguliere besturingssysteem. Het is de bedoeling dat GO gaat draaien op toestellen met minder dan 1 GB werkgeheugen: doorgaans de instaptelefoons. Deze speciale versie is lichter, sneller in gebruik aangezien enkele functies zijn ‘uitgekleed’.

Android 8.0 Oreo

Android Oreo GO Edition: sneller updates

Android Oreo GO Edition is vooral bedoeld om de aantrekkende Aziatische markten te bedienen. Hier zijn immers veel mensen die beschikken over goedkope telefoons. Het is al jaren een probleem onder goedkope toestellen dat de Android-versie zwaar achterloopt. Zodoende zijn er bijvoorbeeld nog steeds veel toestellen in grote delen van de wereld die nog op Android-versies van enkele jaren geleden. Dit vormt een directe bedreiging voor de veiligheid van deze toestellen. Nieuwe updates gaan immers altijd gepaard met de nodige verbeteringen op het gebied van databeveiliging. Met Android Oreo GO Edition poogt Google een meer uniform software-pakket aan te bieden met als doel updates gelijkmatiger te kunnen uitrollen.

Deze verbeteringen brengt Android 8.1 mee

Android 8.1 Oreo brengt diverse verbeteringen met zich mee. Een bijzondere verbetering is de toevoeging van de Neural Networks API. Kort gezegd wordt je toestel hierdoor sneller in gebruik. Dit komt door het feit dat de componenten van je telefoon beter met elkaar samenwerken. Ook nieuw is de Safer Browsing toevoeging. Voortaan zit er een functie in de software die jou waarschuwt wanneer je mogelijk naar een ‘slechte’ website wordt doorgeleid. Hierbij wordt bepaald hoe slecht de website is naar aanleiding van het aantal meldingen van virus. Daarnaast is ook de automatisch aanvullen modus sterk verbeterd. Zodoende onthoudt je toestel veelvoorkomende gebruikersnamen met bijbehorende wachtwoorden en vult deze automatisch in.

Onder meer de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL draaien al op Android 8.1 Oreo.

Bekijk het laatste nieuws over Android:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones