Android 8 bèta Huawei P10 (Plus) van start

Android 8 bèta Huawei P10 (Plus) van start

De Huawei P10 (Plus) krijgt in navolging van andere toestellen ook een Android 8 bèta. In eerste instantie gaat deze in Roemenië draaien, alhoewel een Nederlandse introductie wellicht ook op handen is. Wanneer de definitieve versie uitrolt, is nog niet bekend.

Stukje bij beetje begint Android 8 Oreo aan terrein te winnen. Nieuwe Android-versies worden altijd als eerst verzonden naar Google’s eigen telefoons: de Nexus- en Pixel-collecties. Dit is dan ook direct één van de voordelen van deze toestellen. Andere fabrikanten voegen vaak nog het een en ander toe aan de ‘kale’ versie van Google en dit neemt tijd in beslag. Zodoende kan het eventjes duren vooraleer de update voor jouw toestel beschikbaar is. Op moment van spreken worden eigenlijk alle nieuwe telefoons standaard voorzien van de nieuwste Android-versie maar oudere telefoons draaien vaak nog op een vorige versie. Onder deze toestellen vinden we de Huawei P10-serie welke naast het reguliere model uit een Lite- en Plus-variant bestaat. Dit is echter niet lang meer het geval, zo weten we sinds vandaag.

Bèta spoedig van start

Huawei komt namelijk met een bètaprogramma voor de Huawei P10 en Huawei P10 Plus op de proppen. Zodoende kunnen geïnteresseerden een eerste versie van de software draaien en helpen met de ontwikkeling. Deze groep fungeert immers als proefkonijnen. Het is gebruikelijk voor telefoonfabrikanten om dergelijke bèta’s te houden. Op deze manier is de definitieve versie van een software-update, welke uitrolt naar alle gebruikers, zo stabiel mogelijk. Momenteel heeft Huawei een reclame voor het programma in Roemenië uitgebracht. Of andere landen spoedig volgen, is de vraag. Mocht je echt geïnteresseerd zijn kun je overigens ook in de Roemeense bèta participeren. De taal kun je immers simpel aanpassen naar bijvoorbeeld Engels.

Huawei P10 lineup Geheugen

Over de Huawei P10

De Huawei P10 collectie werd begin 2017 aangekondigd en vormde het startschot voor een uiterst succesvol jaar. In tegenstelling tot een hoop concurrenten is de Huawei P10 redelijk compact en heeft een beeldschermdiagonaal van 5.1 inch. De resolutie is Full-HD en de behuizing is opgebouwd uit aluminium en glas. Zodoende voelt hij stevig aan, zonder daarbij in te boeten op elegantie. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de Kirin 960 chipset, 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. In het dagelijks gebruik reageert hij dus lekker snel op aanrakingen. Ook kun je prima foto’s met de 20 megapixelhoofdcamera schieten. De 8 megapixel selfie-camera mag er overigens ook wezen.

Momenteel haal je de Huawei P10 voor zo’n 450 euro in huis: een zeer schappelijk bedrag gelet op wat je krijgt.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones