Android 8 Oreo aanstaande voor Huawei Mate 9

Android 8 Oreo aanstaande voor Huawei Mate 9

Volgens een vandaag verschenen benchmark test gaat het niet lang meer duren voordat de Huawei Mate 9 de update naar Android 8 Oreo gaat ontvangen. Huawei zelf heeft nog niets bekend gemaakt, een specifieke datum kan dus niet gegeven worden.

Android 8 Oreo wordt beschikbaar voor steeds meer telefoons. Traditiegetrouw ontvangen de eigen Google telefoons de nieuwste software als eerste. Inmiddels is echter ook de Samsung Galaxy S8 serie aan de update begonnen en meer toestellen volgen spoedig. Fabrikanten zijn druk bezig om hun telefoons klaar te maken voor de nieuwste software. Onder deze fabrikanten bevindt zich ook Huawei. Een vandaag verschenen benchmark rapport laat namelijk zien dat er een Huawei Mate 9 is gesignaleerd welke draait op Android 8 Oreo. Benchmark testen zijn gemaakt om de prestaties van telefoons te meten ten opzichte van diens concurrentie. Zodoende vormen ze een goed referentiekader voor telefoons en zijn ze veelal onderwerp van gesprek in onze nieuwsrubriek.

Dat Huawei momenteel een Android 8 versie test op een Mate 9 zegt in principe nog niks concreets. Enkel het feit dat men bezig is met het testen van de telefoon op deze software, mag aangenomen worden. Een specifieke verschijningsdatum laat echter nog op zich wachten. Huawei zelf heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving.

Wat brengt Android 8 Oreo

Android 8 Oreo is vooral een aangename verbetering ten opzichte van het zeer stabiele Android 7 Nougat, zijn voorganger. De achtste versie van het populaire besturingssysteem brengt diverse verbeteringen met zich mee. Hieronder bijvoorbeeld Notification Channels. Hiermee wordt het mogelijk om per app aan te geven welke notificaties je wel, en welke notificaties je niet wenst te ontvangen. Hartstikke handig voor een app als Nu.nl bijvoorbeeld. Stel dat je wél op de hoogte wilt worden gehouden van het sportnieuws, maar niet van de laatste ontwikkelingen in de entertainment. Verder brengt Android 8 Oreo een verbeterde picture-in-picture modus. Hiermee kun je meerdere vensters gebruiken. Hartstikke handig voor wanneer je bijvoorbeeld aan het videobellen bent en tegelijkertijd iets opzoekt.

Sneller en beter

Bovendien is de nieuwe Android versie een stuk sneller ten opzichte van zijn voorganger; twee keer zo snel maar liefst. De software is bovendien wederom een stukje klantvriendelijker gemaakt, bijvoorbeeld dankzij de Autofill modus. Deze software onthoudt bijvoorbeeld gebruikersnamen en wachtwoorden en vult deze automatisch in. Dit bespaart op den duur natuurlijk een hoop tijd. Tot slot introduceert Google ook notification dots. Hiermee zie je per app op je thuisscherm hoeveel gemiste berichten je hebt. Hartstikke handig voor wanneer je bijvoorbeeld de notificatie uit je balk per ongeluk wegveegt zonder het bericht daadwerkelijk te hebben gelezen.

Lees alles over Android 8 Oreo in ons uitgebreide artikel: ‘Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones