Android 8 Oreo update voor LG V30 begonnen

Android 8 Oreo update voor LG V30 begonnen

De Android 8 Oreo update voor de LG V30 (+) rolt vanaf dit moment uit, althans voor gebruikers in Zuid-Korea. Vermoedelijk volgen de Amerikaanse en Europese updates op korte termijn.

Het is zo ver! De Android 8 Oreo update voor de LG V30 (+) rolt vanaf dit moment uit. Als eerst zijn bezitters in Zuid-Korea, LG’s thuismarkt, aan de gang. Vermoedelijk krijgen Amerikaanse en Europese bezitters van het toestel in de loop van volgende week de update. Middels een persbericht kondigt het bedrijf dit aan. Trots vermeldt men dat het de eerste fabrikant in Zuid-Korea is die de update nu al uitbrengt. Naast de standaard functionaliteiten heeft LG ook enkele specifieke functies voor het toestel toegevoegd. Zo is een nieuwe codec onderdeel van het pakketje. Hierdoor wordt de kwaliteit van geluid onder bepaalde omstandigheden verbeterd, bijvoorbeeld wanneer relatief veel ruis optreedt.

Dit is er nieuw in Android 8 Oreo

Android 8 Oreo biedt enkele nieuwe functionaliteiten ten opzichte van zijn voorganger. Eén van de meest in het oog springende is zonder twijfel picture-in-picture (PIP) modus. Hiermee kun je bijvoorbeeld Netflix-video’s kijken terwijl je een andere app gebruikt, zoals bijvoorbeeld een browser. Ook videobellen terwijl je door je agenda scrolt is een mogelijkheid. Een andere nieuwe functie is de introductie van notificatiekanalen. Zodoende kun je per type kanaal aangeven of je wel of geen notificatie wilt ontvangen. Een andere toevoeging qua notificaties zijn de ‘Notification Dots’. Zodoende kun je bij apps op je thuisscherm zien hoeveel gemiste meldingen je hebt. Hartstikke handig, alhoewel de functie wel overduidelijk is afgekeken van iOS.

Ook introduceert Android 8 Oreo een verbeterde AutoFill-modus. Zodoende onthoudt je toestel gebruikersnamen en wachtwoorden vult deze automatisch in bij onbekende apps. Zo bespaar jij tijd. Als kers op de taart is de nieuwe Android versie sneller dan al diens voorgangers.

LG V30

Over de LG V30: vlaggenschip met focus op media

De LG V30 biedt alles dat je van een Android vlaggenschip anno 2017 mag verwachten, met een speciaal tintje. Het toestel richt zich namelijk compleet op het bieden van optimale media ervaring. Zodoende is het toestel uitgerust met een 32-bit hifi Quad DAC waardoor de audiokwaliteit ongeevenaard is. Ook streamt het toestel muziek in hoge kwaliteit waardoor geen kwaliteit verloren gaat. Bovendien zijn de speakers tactisch geplaatst waardoor je een Dolby Vision-achtige ervaring hebt tijdens het kijken van films. Daarbovenop tref je in de verpakking van het toestel een headset gemaakt door Bang & Olufsen. De LG V30 is dan ook met name aan te raden voor wanneer je op zoek bent naar de best mogelijke ervaringen tijdens het kijken van films en luisteren van muziek.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones