Android 8 Oreo uitrol voor Xiaomi Mi A1 gepauzeerd

Android 8 Oreo uitrol voor Xiaomi Mi A1 gepauzeerd

De Android 8 Oreo uitrol voor de Xiaomi Mi A1 is gepauzeerd. Vermoedelijk is er bij nader onderzoek echter een ernstige fout in de software aangetroffen. Xiaomi zelf heeft nog niet gereageerd.

Dat melden diverse Mi A1-bezitters op online fora, waaronder Reddit.

Opmerkelijk bericht vandaag. De geplande uitrol van Android 8 Oreo voor de Xiaomi Mi A1 lijkt ‘on-hold’ te staan, oftewel gepauzeerd. Wat de reden hiervoor is, is niet bekend. Het nieuws is opmerkelijk omdat de Xiaomi Mi A1 een bèta periode van zo’n twee weken heeft gedraaid. In zo’n bèta krijgen geïnteresseerden een eerste versie van de nieuwe software, met als doel om het te testen op bugs. Zodoende dienen spelbrekers opgespoord te worden waarna de definitieve update naar alle toestellen uitrolt. Eind december maakte Xiaomi middels een tweet bekend dat de bèta op zijn einde was, en de definitieve update spoedig zou uitrollen. Niets blijkt minder waar. Zo bereiken ons vandaag diverse berichten van de huidige pauze.

Reden: aangetroffen bugs

Als reden wordt hiervoor genoemd dat Xiaomi bij nader inzien toch een paar fouten heeft ontdekt. Onze interpretatie is dan dat deze van een dermate ernst moeten zijn, dat ze normaal gebruik ernstig hinderen. Anders trekt een fabrikant een update immers niet zomaar terug. Xiaomi zelf heeft nog niet op de berichtgeving gereageerd. Wel is er inmiddels een hoop commotie ontstaan op online fora, waaronder Reddit. Mi A1-bezitters vragen zich logischerwijs af wanneer hun toestel de update ontvangt. Het nieuws volgt op berichtgeving van vorige week over een andere Chinese fabrikant, namelijk OnePlus. Zij pauzeerden eveneens een Android 8 Oreo uitrol, voor de OnePlus 5 welteverstaan. Hierbij was eveneens niet duidelijk wat de reden hiervoor was. Voor dit toestel is de uitrol inmiddels weer gecontinueerd.

 

Over de Xiaomi Mi A1: goedkope alleskunner

De Xiaomi Mi A1 is een fraai vormgegeven toestel met een scherpe adviesprijs. Voor 269 euro krijg je een vlot toestel welke indrukwekkende foto’s maakt, een lange accuduur kent en dus spoedig op Android 8 Oreo draait. Het ontwerp is modern te noemen met afgeronde schermranden waardoor hij lekker in de hand ligt. De behuizing is van aluminium waardoor hij premium aanvoelt. Het scherm heeft een diagonaal van 5.5″ en beschikt over een Full-HD resolutie. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de Snapdragon 625 in combinatie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Aan de achterzijde is een dubbele camera geplaatst met 12 megapixelresoluties. Groot voordeel hiervan is de verbeterde fotokwaliteit. De accu heeft een 3080 mAh capaciteit. Zodoende houd je het gemakkelijk een dag uit op één lading.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding