Android 8 Oreo vanaf nu beschikbaar voor Nokia 8

Android 8 Oreo vanaf nu beschikbaar voor Nokia 8

De kogel is door de kerk. Vanaf vandaag rolt de Android 8 Oreo update uit voor de Nokia 8. De update voegt onder meer verbeterde AutoFill-modus, Picture in Picture modus en notificatiekanalen toe. De update heeft een bestandsgrootte van 1.5 GB en het kan tot een week duren voor jouw toestel de update ontvangt.

Dat maakt het bedrijf vandaag bekend op Twitter.

Ongeveer anderhalve maand geleden riep Juho Sarvikas, een bestuurder bij HMD Global, Nokia 8 bezitters op om te participeren in de Android 8 Oreo bèta. Hierbij dienden gebruikers een eerste versie van de uiteindelijke software te draaien en in gebruik te nemen. Zodra zij een fout of eigenaardigheid tegenkwamen konden zij gemakkelijk een melding indienen bij Nokia. Zij gingen op hun beurt dan weer aan de slag om dit probleem te verhelpen. Twee weken geleden meldde het bedrijf dat de testfase was afgerond en de uiteindelijke update spoedig zou volgen. Vandaag is deze dag aangebroken. De Android 8 Oreo update rolt vanaf vandaag voor de Nokia 8 uit. Het kan tot een week duren voor jouw toestel de update ontvangt. Het is verstandig om hem via Wi-Fi binnen te halen daar hij een bestandsgrootte van 1.5 GB heeft.

Dit is er nieuw in Android 8 Oreo

Android 8 Oreo voegt diverse nieuwe functies toe. Een van de meest in het oog springende is zonder meer de Picture in Picture modus. Hierbij kun je een app in een kleiner, rondzwevend venster laten draaien bovenop een andere app, zeg maar de primaire app. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om WhatsApp aan te hebben staan of een YouTube-video terwijl je tegelijkertijd iets anders doet, zoals browsen. Ook voegt de update notificatiekanalen toe. Hierbij kun je als gebruiker aangeven van welke type notificaties je wél, en van welk type notificaties je geen melding wenst te ontvangen. Hartstikke handig voor een app als Nu.nl. Zo geef je in de instellingen aan wel notificaties over binnenlands nieuws te willen ontvangen, maar niet over sportnieuws.

Notification Badges en een betere accuduur

Een andere nieuwe functionaliteit in Android 8 Oreo is de verbeterde AutoFill-modus. Hierbij onthoudt je telefoon veelgebruikte gebruikersnamen en wachtwoorden waardoor je tijd bespaart. Uiteraard is ook de Doze-modus verbeterd waardoor je accu langer meegaat. Naast dit alles voegt de update ook enkele nieuwe emoji’s en nieuwe visualisaties toe. Als kers op de taart krijg je ook de beschikking over zogenoemde Notification Badges. Wanneer je een app op je thuisscherm hebt, kun je zodoende zien hoeveel ongelezen meldingen je nog hebt. Handig voor wanneer je per ongeluk een notificatie hebt weggeveegd.

Lees alles over Android 8 Oreo in dit omslagartikel

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones