Januari veiligheidsupdate staat klaar voor Galaxy Note 8

Januari veiligheidsupdate staat klaar voor Galaxy Note 8

De januari Android-beveiligingsupdate rolt vanaf nu uit voor de Samsung Galaxy Note 8 en Samsung Galaxy S6+ Edge. Alhoewel de bestandsgrootte van ruim 700 MB anders doet vermoeden, worden er geen nieuwe functies geïnstalleerd. Het is overigens lovenswaardig dat de Galaxy S6 Edge Plus nog steeds veiligheidsupdates ontvangt. De ondersteuningstermijn van 24 maanden zit er immers al lang en breed op: het toestel kwam halverwege 2015 op de markt. 

Samsung Galaxy Note 8 en Samsung Galaxy S6 Edge Plus gebruikers opgelet. Vanaf vandaag rolt de januari Android veiligheidsbulletin uit voor jouw toestel. Telefoonbezitters door heel Europa maken vandaag melding van een binnengekomen notificatie, waarin wordt gevraagd of men wil updaten. De update heeft een bestandsgrootte van 707 MB: behoorlijk fors voor een reguliere veiligheidspatch op het eerste gezicht. Opmerkelijk genoeg worden er echter geen aanvullende functies geïnstalleerd, zo verraadt het bijgeleverde logboek. Wel wordt vermeldt dat er zes algemene kritische kwetsbaarheden worden gedicht. Ook worden zes specifieke kwetsbaarheden in de Samsung software opgelost. De update rolt gefaseerd uit. Zo kan het een paar dagen voordat je hem binnen hebt.

Android en updates: een heet hangijzer

De afgelopen weken is er een hoop te doen rondom het updatebeleid van sommige Android fabrikanten. Samsung in het bijzonder heeft de nodige kritiek over zich heen gekregen. Begin december was de Consumentenbond van mening dat Samsung zijn toestellen niet genoeg onderhield op het gebied van updates. Men verzekert telefoonbezitters 24 maanden van updates. Te kort: zo stelde de belangenorganisatie. De kritiek ging zelfs zo ver dat men consumenten afraadde om enkele Samsung telefoons aan te schaffen. Het ging hier om de Samsung Galaxy J3 2016, Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Sindsdien ligt er ook een vergrootglas op het updatebeleid van andere fabrikanten. Het is daarom te prijzen dat Samsung de Galaxy S6 Edge, die in 2015 werd geïntroduceerd, alsnog voorziet van een update.

Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8.

Over de Samsung Galaxy Note 8: goed, beter, best

De Samsung Galaxy Note 8 is momenteel zonder twijfel één van de beste telefoons op de markt. Hij combineert een imponerend uiterlijk met minstens zo goede specificaties. Het scherm loopt van rand-tot-rand waardoor je alle ruimte hebt voor de weergave van apps, films en games. Ideaal voor wanneer je vaak naar films en series op je telefoon kijkt. Daarbij is het Super AMOLED-scherm uitgerust met een haarscherpe resolutie. Hierdoor spatten de beelden bijna letterlijk van je scherm. Ook qua snelheid is de Note 8 een echte topper. Onder de motorkap is hij uitgerust met de Exynos 8895 processor: momenteel de snelste in zijn soort. Ook de fotografen onder ons hebben overigens weinig te klagen. De Samsung Galaxy Note 8 beschikt over een 12 megapixelhoofdcamera die 4K-video’s kan opnemen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones