29 september 2014 door in Android.

AndroidSamsung zou zijn vlaggenschepen al in november of december gaan updaten naar Android L. Dat melden bronnen binnen het bedrijf aan de website Sammobile. Het zou gaan om de Samsung Galaxy S5 en de Galaxy Note 4. Android L is de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem Android. De OS is al wel aangekondigd, maar nog niet uitgerold.

Google presenteerde deze versie namelijk in juni al tijdens een conferentie. Er werd echter niet bekendgemaakt wanneer Android L zou worden uitgebracht. Waarschijnlijk weet Samsung wel wanneer de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem beschikbaar zal zijn.

Android L

Wanneer Google een update van zijn besturingssysteem Android beschikbaar stelt, is die meestal niet direct te downloaden. Alleen op de Nexus-toestellen, die veelal een kale versie van Android gebruiken, is een update direct mogelijk. Deze telefoons en tablets zijn dan ook gemaakt door fabrikanten in samenwerking met Google. Andere fabrikanten, waaronder ook Samsung, passen het besturingssysteem eerst nog enigszins aan.

Dat gebeurt ook bij de Galaxy S5 en de Note 4. Samsung brengt bij die toestellen nog een extra softwarelaag aan met extra functies en een aangepast ontwerp, bovenop de kale Android-versie. Samsung kan die softwarelaag pas aanbrengen als Google Android L officieel uitbrengt. Daarom duurt het wat langer voordat Samsung-toestellen de update naar Android L krijgen.

Bij andere fabrikanten gaat dat evenzo. HTC beloofde eerder al binnen negentig dagen na de lancering van Android L de HTC One M7 en M8 te updaten. Die tijd is bij Samsung vergelijkbaar. Als de Galaxy S5 en Note 4 dus aan het einde van het jaar geüpdatet zijn naar de nieuwste versie, is het waarschijnlijk om aan te nemen dat Android L nog deze maand of begin volgende maand officieel zal worden gepresenteerd.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones