28 september 2015 door in Android.

Uit betrouwbare bronnen zou Google op 5 oktober de uitrol gaan beginnen van Android Marshmallow. Het is de nieuwste versie van het Android besturingssysteem en wordt in eerste instantie enkel naar de Nexus smartphones van Google zelf uitgerold. Hierbij moet overigens wel opgemerkt worden dat de Nexus 4, de Nexus 7 en de Nexus 10 deze update naar alle waarschijnlijkheid niet mee zullen krijgen. Hiermee krijgt dus enkel de Nexus 5, de Nexus 6 en de Nexus 7 de langverwachte update.

Uitrol

De datum van 5 oktober komt zeker niet plotseling uit de lucht vallen. Betrouwbare bronnen hebben directe contacten met Google en ook een telecomprovider sprak al eens eerder over deze datum. Met de uitrol van Android 6.0 naar Nexus smartphones komt er ook direct een wereldwijde uitrol. Vanaf 5 oktober kunnen dus ook fabrikanten beginnen aan het updaten van hun smartphones. Het is echter de vraag wanneer de eerste bestaande smartphones, buiten Google hun eigen assortiment, de update zullen krijgen. Hier kan nog makkelijk enkele weken tussen zitten.

Update

Al langer kunnen ontwikkelaars experimenteren met Android 6.0, maar vooralsnog ging het hierbij om een testversie van Android 6.0. Binnen deze nieuwe update is in ieder geval een belangrijke stap gezet richting de privacy, want in deze nieuwe versie van Android kan nu per applicatie ingesteld worden welke rechten deze applicatie heeft.

Reacties (2)
pascal hofman schreef op 27 februari 2016 om 00:24

vandaag een Samsung s6 Edge gekregen maar nog geen spoor van de nieuwe android Marshmallow versie vraag me af wanneer ik het krijg althans ze voor vodafone de provider waar ik nu bij zit het al uitgerold is

René Dekker schreef op 27 februari 2016 om 16:06

Hallo Pascal,
Helaas is het nog niet bekend wanneer de uitrol van Android Marshmallow in de Benelux start. De update is inmiddels gestart, maar er is nog weinig duidelijkheid over wanneer hij in Nederland wordt uitgebracht. Zodra je de update kunt installeren ontvang je daarvan een notificatie op je telefoon. Je hoeft er zelf dus niets voor te doen, enkel nog even geduld te hebben helaas.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones