Android Nougat beschikbaar voor Motorola Moto G4

Motorola Moto G4 Android Nougat

Heb jij een Motorola Moto G4 of Moto G4 Plus? Dan heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. Op dit moment wordt Android 7.0 Nougat uitgerold voor deze toestellen. Daarmee is de Moto G4 na de Moto Z het tweede toestel van de Amerikaanse smartphonefabrikant die de nieuwste Android-versie krijgt.

Android Nougat

Twee-en-een-halve maand geleden maakte Motorola haar Android-updateplannen bekend aan de wereld. De smartphonemaker publiceerde toen een lijst met de toestellen die binnen dan en enkele maanden een update naar de nieuwste versie van Googles besturingssysteem zouden krijgen: Android 7.0 Nougat.

De eerste toestellen wie deze eer toekwam, waren de Motorola Moto Z en Moto Z Force. Deze vlaggenschepen ontvingen zo’n drie weken geleden al de update. Daarna was het stil rondom Motorola. Tot vandaag. Android Police meldt dat Motorola momenteel Android Nougat uitrolt voor de Motorola Moto G4 en Moto G4 Plus. De eerste meldingen komen vanuit India. Dat betekent dat wij waarschijnlijk niet lang meer hoeven te wachten op de nieuwste Android-versie.

Android Nougat wordt gefaseerd uitgerold om zo het updateproces in goede banen te leiden. Dat betekent dat niet iedereen op hetzelfde moment de update ontvangt. Het gaat om een zogeheten Over-The-Air of OTA-update. Dat betekent dat je vanzelf een melding krijgt zodra het nieuwe besturingssysteem voor je klaar staat. Verschijnt deze niet in beeld? Ga dan naar Instellingen > Over de telefoon > Software-update om te kijken of je hem daar kunt downloaden.

Naast Android 7.0 Nougat krijg je tevens de beveiligingsupdate van 1 november 2016. Tevens heeft Motorola een nieuwe Moto Action aan de update toegevoegd. Hiermee kun je het scherm laten krimpen door een swipe-beweging te maken. De Moto G4 Plus krijgt bovendien een extra optie om schermvergrendeling in- of uit te schakelen als je met je vinger de vingerafdruksensor aanraakt.

Motorola Moto G4-familie

Specificaties Motorola Moto G4

De Motorola Moto G4 en Moto G4 Plus werden in mei aangekondigd en naar ons land gebracht. Het zijn twee smartphones uit het midrange segment met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Tevens krijg je een bijna stock-Android ervaring. Als je dus op zoek bent naar een degelijke smartphone en daar niet te veel geld voor wil ophoesten, dan ben je bij de Moto G4 en Moto G4 Plus aan het juiste adres.

De Motorola Moto G4 heeft een 5.5 inch Full HD-scherm met een FHD-resolutie (1920 bij 1080 pixels). Hij wordt aangedreven door een 1.5GHz Qualcomm Snapdragon 617 octa-core processor en wordt aangevuld met een Adreno 405 GPU, 2GB werkgeheugen en 16GB  intern geheugen die met microSD-kaart kunt uitbreiden tot 128GB.

Aan de achterkant vinden we een 13 megapixelcamera met f/2.0 diafragma en dubbele LED-flitser. Aan de voorzijde heeft Lenovo een 5 megapixel selfiecamera geplaatst met een diafragma van f/2.2. Een flitser is weliswaar niet aanwezig, maar dankzij display flash kun je ook met weinig licht aardige plaatjes schieten. Tot slot heeft de front-facing camera een groothoeklens die 84 graden bestrijkt.

De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en biedt ondersteuning aan TurboPower. Je hoeft het toestel slechts een kwartier aan de oplader te hangen voor zes uur spreektijd. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n) is er tevens ondersteuning voor Bluetooth 4.1 (LE), A-GPS, microUSB, 4G-connectiviteit en VoLTE.

De Motorola Moto G4 Plus heeft dezelfde specificaties als de Moto G4, maar heeft tevens een vingerafdrukscanner aan de voorzijde. Deze haal je al in huis voor nog geen 260 euro. De reguliere Moto G4 gaat op dit moment over de toonbank vanaf 215 euro.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones