Android Nougat rolt uit voor Samsung Galaxy J7

Android Nougat rolt uit voor Samsung Galaxy J7

Goed nieuws voor bezitters van de Samsung Galaxy J7 uit 2016. Gebruikers in Rusland melden namelijk dat zij de update naar Android 7 Nougat voor hun toestel hebben ontvangen. Wanneer de update ook uitrolt in Nederland is nog niet bekend. Vermoedelijk gaat dit echter niet heel lang meer duren.

Samsung is de laatste maanden goed bezig als het aankomt op haar update beleid. Zo gaf de fabrikant onlangs updates uit voor onder meer de Galaxy S5, J7 uit 2015 en Galaxy S5 Neo. Dit zijn allen relatief oude toestellen die veelal buiten de update termijn van twee jaar vallen. Desondanks voorziet Samsung de toestellen tóch van nieuwe software, een gunstige zaak. Ook de Samsung Galaxy J7 uit 2016 kunnen we binnenkort aan dit lijstje toevoegen. Gebruikers van het toestel in Rusland melden namelijk dat zij de update naar Android 7 Nougat op hun toestel hebben ontvangen. Wanneer Nederlandse toestellen volgen is nog niet bekend. Vermoedelijk kan het echter niet lang meer duren. Benieuwd naar de opties en mogelijkheden van de nieuwste Android versie?

Wat is er nieuw in Android 7 Nougat?

Android 7 Nougat is een subtiele verbetering van het stabiele Android 6 Marshmallow. Google, de eigenaar van het besturingssyteem, heeft vooral subtiele verbeteringen aangebracht. Zodoende is de nieuwste versie van het systeem voorzien van een fraaie, gelikte interface met nieuwe iconen en visualisaties. Ook heeft men geprobeerd de functionaliteit en productiviteit voor gebruikers te vergroten. Zo is het in Android 7 Nougat mogelijk om twee vensters naast elkaar te openen met de multi-window modus. Zo kun je bijvoorbeeld gelijktijdig aantekeningen maken bij een filmpje. Ook is het hiermee mogelijk om zowel een YouTube-video te kijken terwijl je berichten stuurt via WhatsApp.

Nieuwe manier van notificaties weergeven

Ook brengt Android 7 Nougat een geheel nieuwe manier van notificaties tonen met zich mee. Zo worden berichten van dezelfde app voortaan onder één melding weergeven, en niet als losse notificaties. Zo zit je meldingenscherm niet langer vol met tien individuele WhatsApp meldingen, maar tref je één melding aan waaronder alle individuele notificaties geschaard zijn. Dit zorgt voor rust en overzicht. Tot slot brengt Android 7 Nougat ook een verbeterde versie van de Doze app met zich mee. Zodoende doe je langer met je batterij. De nieuwe functies die hierboven besproken zijn zijn echter niet de enige verbeteringen in de nieuwe Android versie. Het zijn er immers heel veel. Wanneer de update voor de Samsung Galaxy J7 ook in Nederland uitrolt hoor je uiteraard meer van ons.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones