Android Nougat voor Galaxy S7 (Edge) toch in Q1 naar NL

Android Nougat voor Galaxy S7 (Edge) toch in Q1 naar NL

Gisteren kwamen we nog met het droevige nieuws dat de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge mogelijk niet overal dit kwartaal Android 7.0 Nougat ontvangen. Nederland zou mogelijk één van die markten zijn geweest. Samsung Benelux laat tegenover Androidworld weten dat een uitrol in het eerste kwartaal er wel degelijk in zit.

De uitrol van Android 7.0 Nougat verloopt allesbehalve soepel. HTC moest de update voor de HTC 10 noodgedwongen voortijdig stopzetten, omdat ‘technische problemen’ roet in het eten gooiden. Inmiddels is de uitrol naar ons land weer hervat. Ook Sony trok vroegtijdig de stekker uit het updateproces voor de Sony Xperia Z5-serie, Sony Xperia Z4 Tablet en Sony Xperia X3+. Dit had te maken met ‘inconsistenties’ bij het afspelen van audio en problemen met het lezen van beveiligde data op microSD-kaarten. Verschillende oorzaken, maar hetzelfde resultaat.

Gelukkig hebben we dergelijke verhalen niet gehoord over Samsung. Afgelopen maand startte het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf de uitrol van Android 7.0 Nougat naar de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Sindsdien hebben meerdere lezers zich hardop afgevraagd wanneer de nieuwste Android-versie nou eindelijk in ons land zou uitkomen.

Android 7.0 Nougat komt eraan!

Toen gisteren het bericht opdook dat Android Nougat mogelijk niet overal beschikbaar zou zijn voor de vlaggenschepen van Samsung in het eerste kwartaal, leek de hoop enigszins vervlogen op een spoedige update. Androidworld komt nu met goed nieuws. De techsite zegt dat het van lezers diverse schermafbeeldingen heeft ontvangen van chatgesprekken met de Nederlandse en Belgische helpdesk van Samsung. Daarin kwam een tegenstrijdig beeld naar voren. De redactie besloot daarom om contact op te nemen met Samsung Benelux en kreeg een verlossend antwoord.

Samsung Benelux laat in een reactie tegenover Androidworld weten dat Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gebruikers in Nederland en België wel degelijk voor het einde van het eerste kwartaal Android 7.0 Nougat kunnen verwachten. Oftewel, voor eind maart kunnen zij rekenen op een updatebericht voor de nieuwste Android-versie. Volgens Samsung Benelux wordt de update eind februari naar de eerste gebruikers uitgerold.

Zoals gebruikelijk worden Android-updates geleidelijk uitgerold om zo het updateproces in goede banen te leiden. Dat gaat per regio en land, maar ook binnen de landsgrenzen zijn er regionale verschillen. Dat komt omdat providers de update controleren voordat zij hem daadwerkelijk uitrollen. Zodoende kan het dus gebeuren dat een collega of kennis de update eerder ontvangt dan jij.

Nog even geduld en voor je het weet kun jij ook straks aan de slag met Android 7.0 Nougat. De nieuwste Android-versie heeft onder meer een nieuw notificatiecentrum, split-screen multitasking, verbeterde versie van Doze en een nieuwe interface.

Specificaties Samsung Galaxy S7 (Edge)

De Samsung Galaxy S7  heeft een 5.1 inch Super AMOLED display met QHD-resolutie. Onder de motorkap vinden we een Exynos 8890 octa-core processor met een kloksnelheid van 2.3 GHz, Adreno 530 GPU, 4GB RAM en 32GB intern geheugen. Het geheugen kun je uitbreiden met een microSD-kaart. Aan de achterkant vinden we een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS), LED-flitser en Dual-Pixel technologie zodat je altijd haarscherpe foto’s krijgt. Aan de voorkant heeft Samsung een 5 megapixel selfiecamera geplaatst.

De vingerafdruksensor is in de Home-knop verwerkt. Dankzij de 4G-module kun je bij alle Nederlandse providers razendsnel internetten met 4G. Ook is de Galaxy S7 IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij er geen stof of water in de behuizing kan dringen. De accu heeft een vermogen van 3000 mAh en ondersteunt Quick Charge 2.0. Hiermee is het vlaggenschip in slechts 30 minuten voor 60% opgeladen. De Galaxy S7 draait nu nog op Android 6.0.1 Marshmallow, maar Android 7.0 Nougat is onderweg.

De Samsung Galaxy S7 Edge heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Het scherm is met een beelddiagonaal van 5.5 inch iets groter en de batterij heeft 3600 mAh aan vermogen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Henk de Bruijne schreef op 28 februari 2017 om 10:00

Ik heb een telefoonabonnement van KPN waarom krijgen wij gaan update naar nougat 7.0

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones