Android ontwikkelaar maakt high-end AI smartphone

Android ontwikkelaar maakt high-end AI smartphone

Android ontwikkelaar Andy Rubin staat op het punt een stel AI apparaten te lanceren. Een high-end smartphone is één van de AI pronkstukken.

De software ontwikkelaar is van plan zijn software kennis te combineren met hardware. Middels zijn nieuwe bedrijf, Essential, ontwikkelt Rubin een serie kunstmatige intelligentie apparaten. Pronkstuk van Essential zal een high-end smartphone worden met een groot Edge beeldscherm met minimale bezels (randen).

Android ontwikkelaar Essential phone

Android ontwikkelaar brengt nieuw vlaggenschip

Naast de iPhone 7, Google Pixel en Samsung Galaxy S7 verschijnt er binnenkort een nieuwe High-End smartphone op de markt. Het vlaggenschip van Rubin’s Essential zal gericht zijn op artificial intelligence (AI) en een volwaardige concurrent van de huidige premium smartphones worden.

De Android ontwikkelaar registreerde zijn Essentiele Products Inc. in 2015 en in 2016 ontstond ‘Essential’. Het bedrijf heeft tot doel het maken en ontwikkelen van tablets, smartphones, accessoires en ‘computer besturingssoftware voor mobiele telefoons’. Het blijft echter onduidelijk of de apparaten op Android software draaien.

Hoewel de telefoon nog steeds in de prototype fase is, richt Rubin zijn smartphone op de top van de markt. De top die nu onder andere bestaat uit Apple Inc’s iPhone, Samsung’s Galaxy S-serie en de nieuwe Pixel’s van Alphabet Inc. Men verwacht dat het toestel gemaakt is met high-end materialen. Na verloop van tijd zullen er nieuwe hardware features volgen en de Android ontwikkelaar heeft al contact met de grote providers in Amerika. Vertegenwoordigers van die providers zoals Sprint weigerde echter commentaar te geven.

Verwachte vlaggenschip Essential

De geavanceerde smartphone zal waarschijnlijk een groot 5,5-inch beeldscherm zonder bezels hebben. Waardoor het toestel kleiner is dan vergelijkbare toestellen zoals de iPhone 7 Plus.

Het toestel van Rubin zal een 3D Touch-achtige techniek hebben dat kan voelen wanneer je het scherm meer of minder indrukt. Een andere slimme functie is een magnetische connector waarmee je de smartphone oplaad en kunt koppelen aan andere hardware van Essential. Hardware die je kunt koppelen, is bijvoorbeeld een 360-graden camera. Het toestel krijgt een keramisch design met metalen randen.

De plannen rond de smartphone zijn nog steeds niet helemaal zeker. Essential is in ieder geval van plan om de nieuwe high-end smartphone halverwege 2017 uit te brengen. De prijs zal dan in de buurt van de iPhone 7 liggen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones