2 februari 2015 door in Android en Apple.

Google’s besturingssysteem Android is geïnstalleerd op 81,2 procent van de verscheepte smartphones in 2014. Dat komt neer op een totaal van 1,04 miljard toestellen.

Dat zegt marktonderzoeker Strategy Analytics. Dit bedrijf doet jaarlijks onderzoek naar smartphoneverkopen wereldwijd.

Uit de cijfers van Strategy Analytics blijkt dat het totaal aantal verscheepte smartphones vorig jaar op 1,28 miljard lag. Dat betekent een groei van 30 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2013 werden er namelijk nog ‘slechts’ 990 miljoen telefoons verkocht.

Android

Van de 1,28 miljard toestellen draaien maar liefst 1,04 miljard telefoons op Android. Daarmee maakt het besturingssysteem van Google een groei door van maar liefst 33,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Leg je deze cijfers naast die van de wereldwijde smartphonemarkt, dan kun je stellen dat Android harder groeit dan de markt.

iOS

Apple had ook een flink aandeel in het aantal verscheepte smartphones. Met een totaal van 15 procent staat iOS op de tweede plaats, op ruime achterstand van Android dus. De 15 procent van het totaal is goed voor een verkoop van 192,7 miljoen iPhones.

Saillant detail is dat Apple tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendmaakte sinds de eerste iPhone de grens van 1 miljard verkochte exemplaren met iOS te hebben verkocht. Erg veel, denk je. Dat is het ook, maar het wordt wel even in perspectief geplaatst als je bedenkt dat Android dit in één jaar is gelukt.

De derde plaats wordt bekleed door Windows Phone van Microsoft. Slechts 3 procent van alle verscheepte toestellen draaide in 2014 op het besturingssysteem van de Amerikaanse fabrikant.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones