Android op 88% van alle smartphones te vinden

Android op 88% van alle smartphones te vinden

Android is heer en meester op de smartphonemarkt. Bijna negen op de tien verkochte smartphones draait op het besturingssysteem van Google. Het aandeel van iOS en andere besturingssystemen verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Dat blijkt uit het laatste onderzoek van Strategy Analytics.

De marktonderzoeker heeft becijferd dat er in het derde kwartaal 375,4 miljoen smartphones over de toonbank gingen. Daarmee groeide de wereldwijde smartphonemarkt met 6%, de grootste groei van de afgelopen tijd. De groei is voornamelijk toe te schrijven aan de toenemende populariteit in ontwikkelingslanden als India en Zuid-Afrika. Apple verkocht in de maanden juli, augustus en september ruim 5% minder iPhones en kwam uit op 45,5 miljoen telefoons. De verkoop bij andere fabrikanten kelderde met 84,1%.

De groei van de smartphonemarkt is echter niet de meest opvallende bevinding van Strategy Analytics. Volgens de marktonderzoeker is Android verreweg het populairste besturingssysteem: maar liefst 87,5% van alle verkochte mobiele telefoons draait op dit OS. Waar de een terrein wint, moet de ander inleveren. Apples besturingssysteem iOS daalde het afgelopen jaar van 13,6% naar 12,1%. Het resterende aandeel van 0,3% komt voor rekening voor besturingssystemen als Windows 10 Mobile, BlackBerry OS, Symbian en andere.

Uitdaging

Woody Oh, directeur van Strategy Analytics heeft wel een verklaring voor de enorme stijging van Android. Volgens hem is het besturingssysteem van Google niet alleen op dure high-end vlaggenschepen te vinden, maar ook in het low-end en middensegment. Zodoende is de software niet alleen aantrekkelijke voor smartphoneproducenten en providers, maar ook voor consumenten.

Toch staat Google volgens hem voor een uitdaging. Honderden fabrikanten wereldwijd installeren Android op hun mobiele telefoons, maar toch verdient slechts een handjevol producenten er een aardig zakcentje mee. Daarnaast valt Google haar partners of OEM’s aan door de Pixel en Pixel XL op de markt te brengen, dezelfde partners waaraan Android zijn huidige succes te danken heeft.

Smartphonemarkt volgens Strategy Anayltics (Q3 2016)

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones