Android Pay live in Engeland ook naar Nederland?

Android Pay live in Engeland ook naar Nederland?

Google introduceert Android Pay eind maart in Engeland. Engelse consumenten krijgen de mogelijkheid om met hun smartphone contactloos te betalen. Vereiste is wel dat de telefoon op Android draait en een NFC-chip heeft. In september vorig jaar introduceerde Google Android Pay al in de VS en nu is het bedrijf klaar om land voor land de rest van de wereld te veroveren.

Android Pay

Android Pay is min of meer de vervanger van Google Wallet. Wallet blijft bestaan om geld over te maken naar andere gebruikers. Hoe kun je contactloos betalen met Android Pay? Je voegt je betaalpas of creditcard toe en betaald vanaf je eigen rekening. Toevoegen van je bankpas doe je doormiddel van een foto van de bankpas in de App gemaakt.

Apple Pay en Samsung Pay

In Engeland is contactloos met je mobiel betalen helemaal niet gek. Daar zijn Apple Pay en Samsung Pay namelijk ook actief. Beide betaalmogelijkheden maken gebruik van NFC.

Apple Pay wordt ondersteund vanaf de iPhone 6 en de Apple Watch. iPhone gebruikers in Amerika, Canada, Australië, Engeland en delen van China kunnen al contactloos betalen. Samsung zit Apple op de hielen. Het heeft al met 70 banken overeenkomsten gesloten over betaalmogelijkheden. Samsung Pay is beschikbaar op de Samsung toestellen vanaf de Galaxy S6 en de Galaxy Note 5.

Contactloos betalen in Nederland

In ons prachtige land beschikken enkele banken al over de mogelijkheid om met je mobiel te betalen.

Contactloos betalen via Rabobank
De Rabo Wallet is beschikbaar voor de Samsung Galaxy Note 3, Galaxy S4, Galaxy S6 Edge en Galaxy S6. Men verwacht dat de ‘Wallet’ van de Rabo snel voor andere Android toestellen beschikbaar is dankzij samenwerking met KPN.

Contactloos betalen via de ING
ING heeft de ´Mobiel Betalen App´ die je kunt downloaden. Via de App kun je contactloos betalen wanneer je een toestel hebt met Android besturing versie KitKat 4.4 en natuurlijk de NFC-chip. Je zult natuurlijk wel moeten bankieren bij de ING. De App is gratis voor 6 maanden waarna je zult moeten betalen om te mogen betalen.

Bekijk het laatste nieuws over Android:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones