24 september 2014 door in Android.

AndroidHet wordt voor Android-gebruikers binnenkort mogelijk om alle bestanden en instellingen automatisch te laten back-uppen naar Google Drive. Daarmee kan alle informatie gemakkelijk en snel in de cloud worden opgeslagen.

Dat concludeert de tech-website Android Police na het inspecteren van de broncode van de nieuwste update van Google Play Services. Google Play Services is het platform dat apps aan diensten van Google koppelt, zoals dat onder meer bij Maps, de Play Store en ook Google Drive gebeurt.

Google Play Services

Zo ontdekte de website dat in versie 6.1 onder meer de mogelijkheid wordt toegevoegd om automatisch back-ups van een compleet Android-apparaat op Google Drive op te slaan. Het gaat hierbij niet alleen om bestanden (foto’s, documenten) en apps, maar ook om instellingen. Zo kan in principe de volledige telefoon naar de opslagdienst van Google worden geüpload.

Ontgrendelen

Daarnaast zou ook het overzetten van bestanden naar andere apparaten worden vergemakkelijkt. Het zou namelijk mogelijk worden om instellingen en data via onder meer bluetooth van het ene naar het andere Android-apparaat te verzenden.

Als laatste zou de nieuwste versie ook over een fuctie beschikken waarmee het mogelijk wordt Android-apparaten doormiddel van nfc-tags te ontgrendelen. Zo zou je een telefoon bijvoorbeeld van het slot kunnen halen door hem in een telefoonhouder te plaatsen die beschikt over nfc-chips. Google wil deze functie ook doorvoeren voor Chrome OS. Zou zo je voor de telefoon geen wachtwoord nodig hebben als deze in de buurt van een Chromebook ligt.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones