Anonieme bron bevestigt specs Samsung Galaxy S8

Anonieme bron bevestigt specs Samsung Galaxy S8

Het duurt nog even voordat we de Samsung Galaxy S8 te zien krijgen, maar de geruchtenmolen draait al op volle toeren. Een anonieme bron bevestigt tegenover de Koreaanse krant de Korea Herald de specificaties van het volgende vlaggenschip die momenteel de ronde gaan.

De tipgever wenst anoniem te blijven, omdat de details nog niet openbaar zijn en momenteel nog intern worden besproken. Hij zegt dat Samsung extra zijn best gaat doen om de Galaxy S8 tot een groot succes te maken. Hoe? Door belangrijke componenten een significante upgrade te geven en voor iets duurdere onderdelen af te nemen bij derden. Op deze manier hoopt de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent dat consumenten snel het debacle vergeten dat Samsung Galaxy Note 7 heet, waarvan de wereldwijde verkoop dinsdagnacht officieel werd gestaakt.

Specificaties Samsung Galaxy S8

Het design van de Samsung Galaxy S8 is herkenbaar en tegelijkertijd revolutionair, aldus de bron. Hij bevestigt dat het volgende vlaggenschip aan beide zijden afgeronde schermranden krijgt, iets dat we momenteel alleen van de Galaxy Note 7 kennen. Het voornemen om een edge-to-edge scherm te maken –dus zonder randen of bezels rondom het scherm– wordt eveneens bekrachtigd. Een fysieke Home-knop met daarin een vingerafdruksensor wordt dus weggelaten: in plaats daarvan wordt de vingerafdrukscanner in het display geïntegreerd. Op deze manier wil Samsung een ‘meeslepende kijkervaring’ bieden.

Ook laat de bron weten dat Samsung inderdaad een Exynos 8895 octa-core processor in het vlaggenschip gaat verwerken. Deze chipset die in eigen huis is ontwikkeld heeft naar verluidt een kloksnelheid van 3.0GHz en heeft 70% meer rekenkracht dan zijn voorganger om beelden te verwerken. De Samsung Galaxy S8 voor de Amerikaanse markt krijgt een Qualcomm Snapdragon 830. Beide chips worden met een 10nm proces gemaakt waardoor ze nog krachtiger en efficiënter zijn dan de chipsets van concurrenten.  Deze zou gepaard gaan met een nieuwe grafische processor van Qualcomm: de Mali-G71. Deze GPU zou twee keer zo krachtig moeten zijn als het huidige topmodel, de Mali-T880.

Tot slot bevestigt de tipgever dat de Samsung Galaxy S8 een dubbele camera krijgt. Zo wil Samsung de kwaliteit verbeteren en die van spiegelreflexcamera’s naderen. De productie van de cameralenzen zou al gestart zijn. Of deze intern zijn ontwikkeld of bij een andere partij worden afgenomen, is niet bekend.

Onthulling

De grote onthulling van de Samsung Galaxy S8 vindt waarschijnlijk plaats op 26 februari, één dag voordat het Mobile World Congress (MWC) 2017 van start gaat. Een gelekte teaser bevestigt deze datum. Onlangs gingen er geruchten de ronde dat Samsung het toptoestel waarschijnlijk eerder wilde onthullen om zo alle zorgen rondom de Galaxy Note 7 te vergeten. Daar is dus niets van waar, als de gelekte teaser inderdaad legitiem is.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones