AnTuTu toont cijfers Q1 2016 Smartphones in de wereld

Elk kwartaal verstrekt AnTuTu de cijfers van de wereldwijde smartphone markt. Cijfers van het eerste kwartaal van 2016 staat nu online. Net als vorig jaar staat de Samsung Note bovenaan. Was dat in 2015 nog de Samsung Note 4, nu staat de Samsung Note 5 fier bovenaan met wel 8,45% marktaandeel. Opvallend in de cijfers van AnTuTu is dat plaats 1 tot en met 5 door Samsung bezet worden. Op afstand gevolgd door de Redmi’s van Chinese fabrikant Xiaomi. De Redmi is vooral in China en Rusland zeer populair. De Antutu Benchmark heeft de verschillende top 10’s kunnen verkrijgen door gegevens te analyseren van zijn gebruikers. Voor elk land zien ze welke smartphones worden getest op de Antutu site. Zodoende krijgt AnTuTu een idee van wat de populaire smartphones in deze landen zijn.

Top 10 Smartphones vd wereld

Opvallend gemis van Apple

De nummer twee van de smartphone markt, Apple, missen we in alle AnTuTu cijfers. Helaas kunnen we niet direct achterhalen of dit betekend dat Apple eigenaren geen gebruik maken AnTuTu of zo tevreden zijn met hun toestel dat ze dit niet hoeven te testen. Er zijn dit jaar natuurlijk nog geen nieuwe iPhones om te testen geweest, de iPhone SE is nog maar pas gelanceerd. Apple dat in 2015 nog een markt aandeel had van 17,5% volgens TrendForce staat zeker onder druk van Samsung en ook Huawei hijgt de Amerikaanse design smartphone fabrikant in de nek. Toch zijn de cijfers van AnTuTu zeer goed te gebruiken voor om trends te zien.

Ster status Samsung

Het nieuwe rapport bevestigd onmiskenbaar de sterstatus van Samsung. De nummer 1 van de wereld had vorig jaar net geen 25% marktaandeel in de wereld en moet langzaam meer en meer aandeel prijsgeven. Het bedrijf levert een bijzonder resultaat door met wel vijf telefoons in de top 5 te staan. Als we van de cijfers van AnTuTu uit gaan, dan mag Samsung weer rekenen op een kleine 25% marktaandeel. En dan zijn de Samsung S7 en S7 Edge nog maar net uitgekomen. Het is interessant om te zien wat de lancering van alle nieuwe vlaggenschepen gaan doen met de cijfers van AnTuTu. Waarschijnlijk zijn die pas echt zichtbaar in Q3 van dit jaar.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones