Apple aangeklaagd om slomer maken iPhones

Apple aangeklaagd om slomer maken iPhones

Twee inwoners van Californië spannen een rechtszaak aan tegen Apple inzake het feit dat het bedrijf iPhones met verouderde accu’s bewust slomer maakt. Het bedrijf doet dit om technische problemen te voorkomen, maar bekende dit pas nadat een heisa ontstond. Onduidelijk is wat de aanklagers precies willen: compensatie, vervanging van de accu of iets anders.

Het is niet de beste week ooit geweest voor Apple. Afgelopen dagen ontstond namelijk een hoop heisa omtrent het feit dat Apple iPhones met oude accu’s bewust slomer maakt, op het moment dat de accu van deze toestellen minder wordt. Dit doet Apple om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke gebruikerservaring toch stabiel blijft. Apple accu’s zijn erop gebouwd om ten minste 80 procent van de capaciteit te bewaren gedurende maximaal 500 oplaadbeurten. Zodra de accu dan minder begint te worden, heeft de processor simpelweg minder power tot zijn beschikking. Zodoende kunnen de prestaties tegenvallen. Afgelopen week vielen vele mensen over dit feit en noemden Apple’s manier van handelen onbeschoft en zijn van mening dat dit niet door de beugel kon.

Apple wordt aangeklaagd

Je kon er de klok bijna op gelijk zetten, maar vandaag is het dan zo ver. De eerste rechtszaak is namelijk aangespannen tegen Apple, precies om bovenstaand feit. Twee inwoners van de staat Californië zijn namelijk van mening dat Apple eenzijdig de verbintenis breekt. De website TMZ kwam als eerste met het verhaal, alhoewel niet duidelijk is wat de aanklagers nou precies willen. Aangezien het hele verhaal zich in de Verenigde Staten afspeelt, vermoeden wij echter dat zij een compensatie verlangen. Amerika heeft immers een ‘lawsuit’ cultuur waarbij bedrijven en personen met grote regelmaat worden aangeklaagd.

Veelal is het motief hierachter simpel: geld. Het zou echter ook kunnen dat de aanklagers iets anders beogen, zoals transparantere berichtgeving of wellicht een vervanging van de accu.

Apple maakt oude iPhones doelbewust slomer

De twee aanklagers zijn momenteel in het bezit van een iPhone 7 en hebben hiervoor diverse andere toestellen gehad. Zij stellen in het dagelijks leven duidelijk te merken dat hun toestellen slomer zijn geworden, naarmate de jaren verstreken. Zoals gezegd heeft Apple diens beleid inmiddels bevestigd en toegelicht. Sinds de introductie van iOS 10.2.1 beschikt de software over een automatisch ingebouwd reguleringssysteem. Wanneer een iPhone intensief gebruikt wordt, wordt er veel gevraagd van de accu aangezien de processor overuren moet draaien. Wanneer de accucapaciteit minder is dan gebruikelijk, ontstaat zodoende een piek. De software was hier echter niet op gebouwd waardoor de processor meer van de accu vroeg dan hij kon leveren.

Hierdoor ontstonden diverse problemen, waaronder bijvoorbeeld zichzelf afsluitende toestellen. Ook hadden iPhones last van oververhitting en vertoonden ze raar gedrag wanneer ze in de kou gebruikt werden. Hoe dan ook, we houden je op de hoogte van de afloop van deze zaak.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones