Apple bereikt all-time record Q1 2017

Apple bereikt all-time record Q1 2017

Apple presenteert vandaag de resultaten over het Q1 2017. De resultaten worden in het eerste kwartaal waarschijnlijk positief beïnvloed door de iPhone 7 en het winstgevende shop seizoen tijdens de feestdagen.

Apple rapporteert in boekjaren. Het nieuwe boekjaar 2017 van Apple loopt één kwartaal voor op het normale jaar, vandaar dat het bedrijf vandaag Q1 2017 al rapporteert. Via de Investor Relations webpagina van Apple kunt je de resultaten live volgen. We verwachten dat Apple CEO Tim Cook en CFO Luca Maestri deelnemen aan de conference call om 02:00 uur Pacific tijd (23:00 uur).

Apple Q1 2017

In Q1 2017 zal Apple voortborduren op het laatste kwartaal van het fiscale jaar 2016. Het bedrijf verwacht een verkoop groei door de iPhone 7 en feestdagen. In het laatst kwartaal van 2016 behaalde het bedrijf een nettowinst van 9 miljard dollar (circa 8,41 miljard euro) en een omzet van $ 46,9 miljard dollar (circa 43,8 miljard euro). De iPhone verkopen leverde een zeer groot deel van die omzet. Apple verkocht dat kwartaal 45,5 miljoen iPhones. In november voorspelde KGI Securities analist Ming-Chi Kuo dat Apple ronde de 40 tot 50 miljoen iPhones zal verkopen in Q1 2017. Daarmee stijgen de verkopen in vergelijking tot het laatste kwartaal van boekjaar 2016, maar daalt de verkoop in vergelijking met dezelfde periode in 2016 (51,2 miljoen).

Appleinsider meldt dat analisten toch een all-time record verwachten van Apple. De techreus zal vanavond een omzet presenteren voor het eerste kwartaal 2017 tussen de 76 miljard dollar en 78 miljard dollar. Daarbij weet het bedrijf een bruto marge realisten tussen de 38% en 38,5%. De marge is positief beïnvloed doordat relatief veel mensen kozen voor de meer lucratieve iPhone 7 Plus. Men verwacht ook dat de operationele kosten dalen, tussen de $ 6,9 miljard en 7 miljard dollar. De onderneming verwacht een belastingtarief van 26 procent.

iPhones zijn leidend in de cijfers, diensten in opkomst

Hoewel de iPhone de belangrijke aanjager is van Apple´s omzet is er een stille motor bij gekomen volgens de beleggingspagina Finanzen.nl. Want het totaalpakket aan diensten dat Apple tegenwoordig biedt in omzet groter dan de Mac tak. Diensten als Apple Music, iTunes, App Store en Apple Pay. Afgelopen jaar genereerde dit segment al een omzet van 24 miljard dollar. Deze tak neemt dus 11% van de totale omzet in en dat klinkt misschien niet veel. De tak is echter nog groeiende. Apple Music bereikte al 20 miljoen betalende klanten in slechts 18 maanden na de lancering. De omzet uit de App Store in 2016 was in totaal 28,5 miljard dollar. Apple ontving daarvan 8,5 miljard dollar.

De iPhone werd afgelopen kwartaal onttroond door de Oppo R9 in China. Toch behoorde alle belangrijke iPhones tot de top 20 van best verkochte smartphones in China.

 

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones